Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Piciganci pobjednici prvog "Bistrigina – Prvenstva Panonije u piciginu" [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.07.2017. 13:31 
Naslov:  Piciganci pobjednici prvog "Bistrigina – Prvenstva Panonije u piciginu" [2017.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu, 1. srpnja. 2017. na Bistrinačkoj plaži pored Belišća, održan je Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu uz Karašniclu Beach Party powered by greenRoom.

Noć prije turnira padao je veliki pljusak, a Drava je preko noći porasla za pola metra, no organizacijske brige su nestale kada se u subotu ujutro pojavilo sunce i omogućilo upješno održavanje prvog Prvenstva Panonije u piciginu na pješčanoj dravskoj plaži s izvrsnim uvjetima za picigin.

Čak jedanaest ekipa iz Bistrinaca, Belišća, Valpova, Osijeka i Slavonskog Broda okušalo se po prvi puta na picigaškom turniru na Bistrinačkoj plaži. Sudačka trojka Tea Galić (Bistrinci), Ivan Orešković (Belišće) i Neven Vranković (Valpovo) ocjenjivala je tri kategorije kroz deset minuta igre: atraktivnost, tehniku i izdržljivost.

Najboljima se pokazala ekipa Piciganci u sastavu Matija Alošinac, Nikola Abramić, Slobodan Mikolić, Vedran Vučetić i Matija Ivoš. S obzirom kako Piciganci provode gotovo svaki dan na Bistrinačkoj plaži, nagrada je otišla u prave ruke. Drugoplasirana su bili Dravski Alasi, dok je treća nagrada otišla Kraljevima. Najboljim igračem proglašen je Kristijan Schoblocher iz ekipe Kraljeva, dok je žiri sastavio i Dream Team prvog Bistrigina u sastavu: Kristijan Schoblocher, Matija Ivoš, Marko Pavić, Mislav Matišić i Karlo Kubala. Bistrigin su video porukom podržali najpoznatiji piciginaš estrade - Goran Karan, ali i Ekološko društvo Picigin Bačvice, organizatori Prvenstva svita u piciginu. Dečki s Bačvica su čak planirali i doći pokazati tajne zanata ovog zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra, no nažalost dolazak su morali otkazati za iduću godinu.



Velik broj oduševljenih posjetitelja iz raznih dijelova Slavonije i Baranje uživali su uz beatove valpovačkog festivala greenRoom na pješčanom tulumu gdje se osim pića mogla pronaći i pokoja delicija od koje izdavajmo Karašniclu. Iako na prvi pogled zvuči masno i nezdravo, riječ je o pljeskavici od srdela! Poruka je jasna, em je zdrava, em je morska kao i picigin, a pomalo je i šaljiva jer ako Dalmatinci mogu prodavati čevape turistima, mogu i Slavonci srdele..



Organiziranje Bistrigina pokazalo je kako neiskorišteni potencijali čekaju kako bi se uspješno revitalizirali. Bistrinačka plaža je sve do izgradnje bazena u Belišću (prije 50 godina) bila omiljeno okupljanište mladih. I sada velik broj kupača ondje pronalazi osvježenje, unatoč tome što je Drava zbog virova i brzine, relativno opasna za plivanje. Organizatori se nadaju kako je Bistrigin početak revitalizacije jedne pod najatraktivnijih dravskih pješčanih plaža te se nadaju organizaciji novog tuluma krajem ljeta, ali i sređivanju infrastrukture idućih godina.



Udruga Karašicka Republika u kratkom razdoblju prezentirala se raznolikim aktivnostima od osnivanja fašničke republike Belišća i Valpova s raznovrsnim kulturnim, sportskim i edukativnim sadržajima do organiziranja biciklijada u Baranji i picigina na Dravi. Sljedeći događaj biti će jubilarni 5. Vaterpolo u žitu koji će se održati 11. kolovoza na bazenu u Belišću.

















Tekst i foto: Mislav Matišić

Najava: Belišće: Beach party i picigin @ Pješčana plaža

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: