Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej Slavonije: Lipin Grand Prix koncert

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65770
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.06.2017. 11:18 
Naslov:  Muzej Slavonije: Lipin Grand Prix koncert
30.06.2017. 20:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak, 30. lipnja 2017. godine u sklopu Osječkog ljeta kulture Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ održat će Grand Prix koncert u lijepom ambijentu Muzeja Slavonije - atrija zgrade Glavne straže s početkom u 20:30 sati.

Posrijedi je zapravo tradicionalni Godišnji koncert koji Lipa, jedan od najtrofejnijih i najboljih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, redovito održava krajem svake sezone. Ovaj koncert će biti poseban jer je posvećen obilježavanju nedavnog novog velikog međunarodnog uspjeha Društva, ostvarenog na jakom svjetskom natjecanju pjevačkih zborova International Choral Celebration and Competition, koje je od 14. do 19. lipnja 2017. godine održano u austrijskom gradu Salzburgu. Podsjetimo, tada su lipašice i lipaši u jakoj konkurenciji osvojili doslovce sve što se osvojiti moglo. To su redom: titula pobjednika svoje, najteže kategorije (A1 – mješoviti pjevački zborovi sa stilski zadanim natjecateljskim programom, u trajanju do 20 minuta), Zlatna diploma za kvalitetu uz najveći broj bodova, posebne pohvale stručnog ocjenjivačkog suda i publike za izvedbe, specijalna nagrada (poziv i izravno sudjelovanje, uz plaćeni smještaj, na jakom zborskom natjecanju Laurea Mundi Budapest u Budimpešti u svibnju 2018.), 2000 eura prve nagrade i, na koncu, Grand Prix (Grand Prize, Velika nagrada) i naslov ukupnog pobjednika natjecanja.

Time je osvojeno i ukupno deseto svjetsko „zlato“ Lipe u zadnjih dvadesetak godina, a ukupan broj „zlata“, zajedno s državnima, sada se popeo na ukupno čak 19. Upravo stoga je ovaj nastup prigodno nazvan Lipin Grand Prix koncert.

Na koncertu će lipašice i lipaši, a cappella ili uz pratnju nekoliko instrumenata (klavir, cajon bubanj, viseće zvono), otpjevati 15-ak raznovrsnih i stilski različitih skladbi domaćih i inozemnih skladatelja čijom su izvedbom u proteklih nekoliko godina postizali uspjehe na natjecanjima pjevačkih zborova ili u pojedinim velikim glazbeno-scenskim projektima. Uz pjesme čija je izvedba bila zaslužna za niz nagrada i priznanja u Salzburgu, lipašice i lipaši otpjevat će i nekoliko atraktivnih, ležernijih i opuštenijih pjesama, idealnih za ljetne vrućine. Ulaz je slobodan, a sve posjetitelje čeka i malo slatko iznenađenje vezano uz glazbenog genija Wolfganga Amadeusa Mozarta koji je rođen u Salzburgu.

Zborom će, naravno, ravnati dugogodišnja dirigentica prof. Valerija Fischbach, a program je pripremljen u suradnji s kodirigenticama, prof. Ozanom Tomić i prof. Lidijom Neznanović. Zahvaljujemo se Gradu Osijeku i Organizacijskom odboru Osječkog ljeta kulture na uvrštavanju u ovogodišnji program te Muzeju Slavonije na ustupanju prostora za Lipin Grand prix koncert.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: