Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Barutana: Predstava "Naša stvar"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.06.2017. 12:14 
Naslov:  Barutana: Predstava "Naša stvar"
02.07.2017. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Barutani će se u nedjelju 2. srpnja 2017., s početkom u 20 sati na programu Osječkoga ljeta kulture odigrati predstava "Naša stvar" plesne umjetnice Ivane Kalc i glumca Jerka Marčića. Riječ je duhovitom, ali i bolno aktualnome plesno-glumačkom duetu koji, među ostalim, govori o aktualnom problemu emigracije. Predstava zahvaća situaciju bračnog para u trenutku njihove odluke da napuste svoj dotadašnji život. Njihova su pitanja svakodnevna i razumljiva, te se protežu i na sve prisutniji trend mladih Hrvata koji, maštajući o odlasku, tragaju za prosperitetom, u financijskome i moralnom smislu.

«Većina mojih predstava proizlazi iz bavljenja određenom formom iz koje onda proizlazi nekakav narativ. Tako smo u ovoj predstavi krenuli od uvjerljivosti u kazališnoj izvedbi, te od samih gesti koje su onda sa sobom donijele ove konotacije», kazala je Ivana Kalc. Naša stvar priziva teatar apsurda i poetiku animiranog filma, kaže kritika, opisujući predstavu kao komunikativnu, duhovitu i pitku te zanimljivu u kombiniranju glumačkog i plesnog iskustva.

«Naša stvar» u Osijek stiže kroz suradnju Osječkoga ljeta kulture s Plesnom mrežom Hrvatska, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje, u suradnji s odabranim partnerima. Predstava je nastala u produkciji riječke neovisne umjetničke organizacije Kabinet.

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Gostovanja se realiziraju u suradnji s odabranim partnerima uključujući aktivnosti vezane uz promociju, distribuciju, razvoj publike i jačanje postprodukcije suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”.

Kroz Plesnu mrežu Hrvatske ove godine predstave gostuju i u HNK Osijek, Varaždin i Rijeka, Gradskome kazalištu Zorin Dom Karlovac, Umjetničkoj akademiji Osijek, na Virovitičkom kazališnom ljetu i Riječkim ljetnim noćima.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: