Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad raspisao novi javni poziv za prikupljanje ponuda radi kupnje stanova

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.06.2017. 12:49 
Naslov:  Grad raspisao novi javni poziv za prikupljanje ponuda radi kupnje stanova
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska uprava objavila je novi javni poziv svim zainteresiranim fizičkim i pravnim osobama da Gradu Osijeku, kao potencijalnom kupcu, dostave ponude za prodaju stanova na području Grada.

Riječ je o drugom takvom pozivu objavljenom ove godine, a odnosi se na kupnju garsonijera do 26 m2, garsonijera od 26m2 i više te jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova. Korisna površina garsonijere mora biti od 20 do 35 m2, jednosobnog stana od 35 do 50 m2, dvosobnog od 50 do 65 m2 i trosobnog od 65 do 80 m2, a odgovarajućim stanom će se smatrati i stan koji odstupa od navedenih veličina za +/-10%

Stanove na prodaju mogu ponuditi fizičke i pravne osobe ako ispunjavaju neke od sljedećih uvjeta: da se stanovi nalaze na području Grada, uredni su i pogodni za stanovanje, ispunjavaju tehničke uvjete za redovno stanovanje (postojanje vodovodnih i električnih instalacija, prozora, vrata, podova i sanitarnog čvora koji su u funkcionalnom i dobrom stanju), imaju ugrađen toplinski sustav, imaju važeći energetski certifikat itd.

Stan ne smije biti u podrumu, suterenu ili ispod ravnog krova, a ukoliko se nalazi na petom katu i više stambena zgrada mora imati dizalo. U trenutku sklapanja kupoprodajnog ugovora predmetni stan ne smije biti opterećen nikakvim drugim uknjiženim ili neuknjiženim teretima i pravima trećih osoba.

Kupoprodajna cijena ponuđenog stana ne može biti viša od 6.000 kuna po m2 korisne površine stana sa svim davanjima i zakonskim obvezama Grada Osijeka kao kupca. Iznimno, kupoprodajna cijena ponuđenog stana može biti i viša od 6.000 kuna po m2, ali ne viša od 20%, ukoliko su predmet kupoprodaje stanovi veličine do 45 m2.

Pisanu ponudu s pripadajućom dokumentacijom ponuditelj je dužan dostaviti u zatvorenoj omotnici s naznakom: „Ponuda za prodaju stana – ne otvaraj“, preporučenom poštanskom pošiljkom na adresu Grad Osijek, Kuhačeva 9, 31000 Osijek ili putem pisarnice Grada Osijeka na istoj adresi ili na adresi u Osijeku, Franje Krežme 18. Rok za podnošenje ponuda traje 30 dana, odnosno do 23. srpnja.

Sve ostale informacije o ovom javnom pozivu možete pronaći dolje u tekstu.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Marko Pavičić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
!Klick
Offline
Ukupno postova: 269
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.06.2017. 16:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Htio bih nadodati, pošto sam i sam na listi za mali stan do 25 kvadrata, da grad nakon kupovine prestane s praksom prodavanja istih jer večinom ih na kraju kupe oni koji ne žive u njemu ni sekunde. Kome daju nek živi u njemu do smrti ili djeca koja su prijavljena na toj adresi bez prekida mogu nastaviti živjeti u njemu jer prodajom samo se fond osiromašuje. Malo se treba ugledati na Nizozemsku kako je to riješila. Glupavo mi ono, nemaš za stan i dobiješ gradski pa ga kasnije otkupljuješ. Ili imaš love ili ne. S ovakvim fondom gradskih stanova mogli bi uvesti listu za groble jer iako sam u srednjim godinama prije ću dobiti grobno mjesto nego stan na korištenje.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: