Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uklonjeni uvredljivi grafiti na Šećeranskom mostu!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.06.2017. 12:24 
Naslov:  Uklonjeni uvredljivi grafiti na Šećeranskom mostu!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Samo 24 sata nakon što smo na našem portalu objavili fotografije uvredljivih grafita išaranih po Šećeranskom mostu u Donjem Gradu, predmetni grafiti su uklonjeni.

Naime, naš čitatelj koji nam je poslao fotografije s grafitima u kojima se veličaju fašističke tvorevine iz 2. Svjetskog rata i poziva na ubijanje pripadnika nacionalnih manjina, javio nam je kako su jučer ti grafiti uklonjeni: prebojani su svi zidovi na kojima su oni stajali kao i stijenke lifta na sjevernoj strani mosta.



Osim što je portal Osijek031 upozorio na ovu civilizacijsku sramotu, reagirao je i osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava koji je također tražio od gradskih vlasti da se ovaj problem riješi. Sinergijom naših zajedničkih napora Šećeranski most je, barem za sada, očišćen od ovakvih sramotnih poruka.



Naravno, to je samo dio posla. Na svima nama je uložiti napore da se svako nagrđivanje javnog dobra spriječi i, po potrebi, kazni, kako bi grad koji nam je svima u srcu bio ljepši ali i kako bi pokazali da Osijek nije zatrovana, zatucana i retrogardna sredina kakvom ju pisci ovih grafita žele prikazati.









Tekst: Osijek031.com
Foto: BS


Pročitajte i..
Sramotni grafiti na Šećeranskom mostu u Donjem Gradu!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: