Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prijavljeno 27 osoba koje su preko Dunava ilegalno prevozile izbjeglice iz Srbije u Hrvatsku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.06.2017. 12:28 
Naslov:  Prijavljeno 27 osoba koje su preko Dunava ilegalno prevozile izbjeglice iz Srbije u Hrvatsku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iako je veliki izbjeglički val kroz Hrvatsku zaustavljen u proljeće prošle godine zatvarannjem tzv. „Balkanske rute“, izbjeglice i dalje ulaze u Hrvatsku, u znatno manjem broju, doduše, preko ilegalnih kanala.

Naime, u Srbiji se još uvijek nalazi nekoliko tisuća osoba koje su ostale odsječene zatvaranjem rute, ali i dalje očajnički pokušavaju preko Hrvatske doći do zapadnoeuropskih zemalja. Najčešći načini prelaska granice su preko krijumčara, kopnenim putem skrivajući se u kamionima ili riječnim putem, čamcem preko Dunava.

Jadnu takvu veliku skupinu krijumčara policijska uprava Osječko-baranjska otkrila je ovih dana. Prema priopćenju PU osječko-baranjske, u suradnji s policijskim službenicima PU Istarske te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko – baranjske provodili su od 27. siječnja do 13. lipnja kriminalističko istraživanje u svezi krijumčarenja ljudi pod nazivom Operativna akcija „Dunav 1“.

Radi sumnje da su počinili kazneno djelo „zločinačko udruživanje“, 13. i 14. lipnja provedeno je završno kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Osječko – baranjske županije te nekoliko osoba s područja Istarske županije u dobi od šezdeset dvije do dvadeset pet godina.

Sumnja se da su počinitelji, u suradnji s više osoba (stranim i domaćim državljanima), radi stjecanja protupravne imovinske koristi u trinaest međusobno odvojenih događaja, čamcem preko Dunava omogućili protuzakoniti ulazak iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku najmanje 88 stranih državljana. Počinitelji su stekli ne pripadajuću imovinsku korist u iznosu većem od 60.000 eura, koji su među sobom podijelili, stoji u priopćenju PU.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: