Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen ImproveMEd – Novi zajednički projekt sveučilišta u Osijeku i Pečuhu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.06.2017. 10:56 
Naslov:  Predstavljen ImproveMEd – Novi zajednički projekt sveučilišta u Osijeku i Pečuhu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U cilju bolje edukacije studenata i medicinskih djelatnika osječko Sveučilište je pokrenulo zajednički projekt poboljšanja medicinskog obrazovanja pod nazivom ImproveMEd čija je uvodna konferencija održana jučer u Osijeku.

Riječ je o prvom projektu u sklopu poziva Interreg prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. Nositelj je Medicinski fakultet u Osijeku, a partner Sveučilište u Pečuhu s kojim postoji dugogodišnja suradnja. Projekt ImproveMED vrijedan je 210.000 eura, a osječko Sveučilište dobit će 95.000 eura.

Osnovni cilj projekta je izrada zajedničkog obrazovnog poslijediplomskog specijalističkog programa obuke u temeljnim medicinskim znanostima kako bi se osigurala teorijska i praktična znanja za zdravstvene djelatnike koji su u izravnom kontaktu s pacijentima u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, ali i za one koji rade u kliničkim laboratorijima.

Kako je rečeno na konferenciji u Osijeku, postoji sve veći problem s depopulacijom zbog odlaska u zemlje zapadne Europe. Naši medicinski djelatnici su kvalitetni i traženi u inozemstvu i zato postoji velik odljev mozgova. Integriranjem bazičnih medicinskih znanosti u sustav zdravstva pokušat će se zadržati kvalitetni ljudi u našem zdravstvu.

Edukacija će se u početku odvijati kroz interaktivne online tečajeve, koji će po završetku projekta bili prezentirani ministarstvu znanosti u nadi da će ih implementirati u redovni program. Projekt će trajati 16 mjeseci.

Inače, u novom natječaju Interreg prekogranične suradnje Madžarska-Hrvatska odobrena su ukupno 54 projekta za osam hrvatskih županija, od kojih je čak 20 projekata u Osječko- baranjskoj županiji vrijednih 9,9 milijuna eura. Za listopad su najavljeni novi natječaji za osam hrvatskih županija koje će na raspolaganju imati 20 milijuna eura.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: