Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Lug: Manifestacija "Dvorište melodija"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.06.2017. 12:07 
Naslov:  Lug: Manifestacija "Dvorište melodija"
17.06.2017. 16:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Manifestacija „Dvorište melodija” održat će se u subotu, 17. lipnja 2017. godine u Lugu, u ulici Šandora Petefija 207., s početkom u 16 sati.

Gosti manifestacije bit će udruga ISKRA- waldorfska inicijativa koja će kroz tradicijske i ritmičke obiteljske igre predstaviti waldorfski pedagoški pristup te osječki bend Art Dossier trio u sastavu Dorian Brekalo (gitara), Tin Reba (violina) i Mia Reba (vokal) koji će od 18 sati goste zabavljati obradama hitova Ette James, Elle Fitzgerald, Franka Sinatre, Gnarls Barkleya, te hrvatskih autora kao što su to Arsen Dedić i Dino Dvornik.

Inače, ova manifestacija koju organizira Privilegium d.o.o. u suradnji s Općinom Bilje peta je po redu i dio je projekta Dvorišta.

Glavni cilj projekta Dvorišta je popularizacija ruralnog turizma, posebice baranjskih sela i to kroz kulturne i tradicijske programe. Osim toga ovim projektom žele privući pozornost na važnost očuvanja arhitektonske baštine u selima Baranje jer su te zgrade vrijednost i potencijal za turistički razvoj naše regije.

Ideja za projekt Dvorišta proizašla je s jedne strane iz činjenice da na području Baranje postoji veliki broj starih autentičnih seoskih kuća i njima pripadajućih dvorišta u kojima najčešće živi starije pučanstvo koje je samo i usamljeno, a s druge strane, činjenice da ljudi iz grada imaju potrebu svoje slobodno vrijeme provesti van njega te žude za sadržajima vezanim za prirodu i selo. Ovim projektom želimo ponovno oživjeti stara seoska dvorišta, vratiti životu u njih tako da u njima organiziramo kulturni program, posebice onaj usmjeren na obitelji s djecom. Cilj nam je u izravan doticaj dovesti ljude iz gradova s onima koji žive na selu. Posjetom dvorištu gosti imaju prilike upoznati život na selu te saznati od domaćina kako se nekada živjelo, dok domaćin na taj dan dobiva društvo što je zapravo socijalni aspekt ovoga projekta.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: