Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania: Besplatna projekcija "Good things await"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65425
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.06.2017. 17:58 
Naslov:  Kino Urania: Besplatna projekcija "Good things await"
13.06.2017. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U utorak, 13. lipnja 2017. godine s početkom u 19 sati u kinu Urania održat će se besplatna projekcija filma „Good things await“, koju organizira udruga ISKRA waldorfska inicijativa u suradnji s udrugom Ospera, Kinematografima Osijek i veleposlanstvom Kraljevine Danske.

Filmu će prethoditi uvodna riječ veleposlanika Kraljevine Danske. Cilj projekcije je dati podršku vrijednostima koje zagovaraju biodinamički poljoprivrednici diljem svijeta i podržati načela rada biodinamičke poljoprivrede, ali isto tako i potaknuti biodinamičku i organsku proizvodnju hrane u našoj zajednici te zdraviji i održiviji načinu ophođenja s okolinom, kako prirodom, tako i ljudima. Film „Good things await“ prikazuje poznatog danskog biodinamičara, Nielsa Stokholm, koji uspjeva na svojoj farmi živjeti i raditi u skladu sa svojim uvjerenjima, brinući se da zemlja, čovjek, biljke i životinje rastu i žive u harmoniji, povezani univerzalnim zakonima prirode uz minimalan utjecaj čovjeka i novih tehnologija. Duboka povezanost i poštovanje prema Zemlji kao živom organizmu i svemu što živi na njoj - temeljna je sastavnica biodinamičke poljoprivrede. Film prati Nielsovu borbu za opstanak gospodarstva koje, osim nedostatka mladih koji bi ga preuzeli, ugrožavaju i administrativne mjere i propisi. Njegovi proizvodi su na visokoj cijeni među kupcima i najboljim svjetskim restoranima, a njegov način gospodarenja ne uništava okoliš, već ga naprotiv obogaćuje i ozdravljuje. Ipak, Nielsa prate svakodnevne administrativne borbe za opstanak gospodarstva. Iako društveno angažiran i provokaivan, kao uostalom i njegov glavni lik, film nas osvaja prelijepim prizorima života na farmi, poetskim slikama i meditativnim ugođajem koji u svijest priziva vrijeme jedinstva čovjeka i prirode.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: