Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uspješno završen trogodišnji program "Podržimo socijalno uključivanje osoba izloženih obiteljskom nasilju"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.06.2017. 9:44 
Naslov:  Uspješno završen trogodišnji program "Podržimo socijalno uključivanje osoba izloženih obiteljsk
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Program "Podržimo socijalno uključivanje osoba izloženih obiteljskom nasilju" bio je usmjeren na pružanje sveobuhvatne podrške socijalnom uključivanju osoba izloženih obiteljskom nasilju i prevenciji institucionalizacije, prioritetno na području Osječko-baranjske županije, ali i šire, provodeći aktivnosti: pravne i psihosocijalne pomoći i podrške, kao učinkovite i nužne uslugu osnaživanja i zastupanja na individualnoj razini; osposobljavanja za tražena zanimanja i stjecanja dodatnih znanja i vještina koja će pridonijeti približavanju tržištu rada i ekonomskoj samostalnosti kao važnom preduvjetu za izlazak iz nasilnog okruženja; organizacije javnih kampanja osvještavanja šire javnosti o neprihvatljivosti nasilja kao rješavanja bilo kojeg problema u obitelji; istraživanja i zagovaranja učinkovitijih zakonodavnih rješenja i primjene propisa te povezivanja mreža pružatelja usluga na nacionalnoj i europskoj razini.

Program se provodio u trajanju od 01. lipnja 2014. do 31. svibnja 2017. u partnerstvu s Gradom Osijekom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, PS Osijek. Program je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pruženo je preko 520 pravnih savjeta, osigurano 57 zastupanja pred sudom, obavljeno 135 stručnih konzultacija. Zabilježeno je preko 800 poziva na SOS telefonu za žrtve nasilje, mobbinga i diskriminacije. Omogućeno je verificirano osposobljavanje za 20 žena za tražena zanimanja, a 306 polaznika/ca završilo je tečaj engleskog jezika kroz 6 semestara. Održan je dvodnevni trening o društvenom poduzetništvu i radionice podrške pri zapošljavanju. Uključeno je preko 100 volontera/ki kroz 6,323 volonterskih sati u udruzi. Zagovarala su se učinkovitija i bolja pravna rješenja s područja zaštite osoba izloženih nasilju u obitelji i diskriminaciji, a posebno ratifikacije i primjene Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Osluškujući potrebe građana i građanki, kao što je to činila od svojeg osnutka 2001. godine, Udruga nastavlja djelovati za opće dobro, s ciljem doprinosa u izgradnji otvorenog društva punopravnih slobodnih, afirmiranih i aktivnih pojedinaca i pojedinki.






Tekst i foto: Mirjana Herceg Šimunović

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: