Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko Sveučilište slavi svoj 42. rođendan [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.05.2017. 20:07 
Naslov:  Osječko Sveučilište slavi svoj 42. rođendan [2017.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku danas slavi svoj 42. rođendan. Središnja visokoškolska ustanova u gradu i cijeloj regiji službeno je osnovana 1975. godine i treće je hrvatsko sveučilište po starosti.

Koliko se Sveučilište promijenilo u ove 42 godine govori podatak da je na početku ono u svom sastavu imalo tek šest fakulteta s nekoliko tisuća studenata, a danas ima više od 20 sastavnica (fakulteta i znanstvenih odjela) na kojima studira dvadesetak tisuća studenata. Samo ove godine pokrenuti su novi studiji arhitekture, stomatologije, dentalne higijene i sestrinstva zahvaljujući kojima se broj studenata povećao za dodatne dvije tisuće.

Središnja svečanost obilježavanja Dana Sveučilišta održat će se sutra (srijeda 31. svibnja) na Građevinskom fakultetu, a istoga dana bit će položen i kamen temeljac za dugonajavljivani novi paviljon studentskog doma koji će u velikoj mjeri olakšati jedan od gorućih problema studiranja u Osijeku, a to su nedostatni smještajni kapaciteti.

Govoreći o budućnosti Sveučilišta, rektor Željko Turkalj istaknuo je kako su prioriteti poboljšanje opremljenosti Sveučilišta u smislu prostora i opreme, povećanje broja studenata koji studiraju u okviru STEM područja te stavljanje Sveučilišta na kartu sveučilišta u Hrvatskoj i svijetu.




Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-athiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: