Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HDZ: Obilazak gospodarstvenika s područja Osječko-baranjske županije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65768
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.05.2017. 13:15 
Naslov:  HDZ: Obilazak gospodarstvenika s područja Osječko-baranjske županije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom posljednjih nekoliko dana, kandidat za župana Ivan Anušić obišao je niz obrtnika, manjih i većih tvrtki s područja Osječko-baranjske županije kako bi se upoznao s njihovim radom, ali i poteškoćama na koje nailaze tijekom poslovanja.

S budućim dožupanima i suradnicima obišli su proizvodne pogone najveće deterdžentsko-toaletne industrije u regiji Saponije d.d. Zahvaljujući inovativnim i superiornim proizvodima te odgovornosti zaposlenika na svim razinama, Saponia danas zadovoljava potrebe svojih klijenata i iznad njihovih očekivanja.

„Saponija ima rast prihoda posljednjih 18 godina, dakle otkako je privatizirana konstantno ima rast proizvodnje. Tijekom posljednjih godina u ovu je tvrtku investirano oko 50 milijuna eura i danas je tehnološki izvrsno opremljena firma.“ – rekao je Damir Skender, predsjednik Uprave Saponije.
Nakon Saponije, Anušić je u društvu rukovoditelja obje tvrtke obišao i Kandit. Kandit je tvrtka koju je Saponija kupila 2011. god, kada su prihodi tvrtke iznosili 120 milijuna kuna. Prošle godine prihod Kandit narastao je na 286 milijuna kuna i dalje raste.

„Ovo je trebala biti hrvatska priča u svim tvrtkama koje su preživjele raspad Jugoslavije i doživjele samostalnost Hrvatske, a nažalost nisu, jer su nestale u privatizaciji. Ovo je primjer kako se treba raditi, ovdje rade lokalni ljudi i rade godinama, većina zaposlenika koja dođe u ove dvije tvrtke tu i završi svoj radni vijek. Svi direktori su od početka svoje karijere u Saponiji, samo su posao započeli s puno nižih pozicija. Razvijali su se poslovno tijekom godina i danas vode uspješnu tvrtku. I ono što je iznimno važno, Kandit i Saponija ne samo da proizvode nego i izvoze i time stvaraju nove vrijednosti.“
Izuzetno je zadovoljna i prava Kandita u koji je otkako je vlasništvo preuzela Saponija uloženo oko 210 milijuna kuna. Tako je danas Kandit treća po veličini kanditorska tvrtka u Hrvatskoj. Nakon obilaska proizvodnih pogona Kandita, Anušić je kazao kako regionalna samouprava itekako može pomoći i tvrtkama poput Saponije i Kandita koji zajedno zapošljavaju više od 1000 Slavonaca i Baranjaca. Otvaranje lokalnog tržišta, ali i pokretanje inicijativa prema ministarstvima da se izmijene zakonske regulative koje ih u jednom djelu poslovanja sprječavaju da rade bolje i kvalitetnije, rekao je Anušić.

„U našem gospodarskom programu stoji kako ćemo i na koji način razvijati gospodarstvo. Poticat ćemo aktivaciju gospodarskih zona diljem naše županije kao i svih potpornih institucija poput poduzetničkih inkubatora i akceleratora. Pripremili smo niz mjera za poduzetnike koji se baziraju na specifičnim, deficitarnim djelatnostima te za mlade poduzetnike i žene poduzetnice. Za poticanje svih gospodarskih djelatnosti postoji novac u županijskom proračunu i on se više neće morati rebalansima prenamijeniti za nešto drugo jer ćemo učiniti sve da se taj novac iz proračuna zaista ide našim poduzetnicima.“- rekao je Anušić i dodao kako je dužnost župana da motivira poduzetnika da se koriste sredstvima proračuna koja su im i namijenjena.









Tekst i foto: Ivana Gusak Galić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: