Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kod Vodenih vrata: Pustolovna Tvrđa – potraga za blagom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.05.2017. 18:08 
Naslov:  Kod Vodenih vrata: Pustolovna Tvrđa – potraga za blagom
17.05.2017. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Agencija za obnovu osječke Tvrđe i Turistička zajednica grada Osijeka pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Županije Osječko-baranjske u srijedu, 17. svibnja 2017., godine s početkom u 11 sati kod Vodenih vrata organiziraju projekt „Pustolovna Tvrđa – potraga za blagom“. Projekt namijenjen učenicima 6. i 7. razreda tijekom 2016. godine okupio je gotovo 500 učenika s područja grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Tijek radionice je sljedeći; mladi profesori povijesti Iva Mudrinić, Hrvoje Pavić i Sara Počuča učenike počev od Vodenih vrata provedu kroz Tvrđu te im prezentiraju zanimljivosti vezane uz Tvrđu.

Nakon šetnje učenici se dijele u dvije skupine te kreću u potragu za blagom. Učenici traže skriveno carsko blago koje je tijekom napoleonskih ratova bilo skriveno u Osijeku. Odgovarajući na pitanja, rješavajući zagonetke i križaljke timovi stižu do krajnje točke gdje je skrivena škrinja s blagom.

Po završetku radionice učenici će se po prvi put u slastičarnici Petar Pan u Tvrđi zasladiti s Osječkom knedlom, jer legenda o knedl satu čini važan dio povijesne priče o novovjekovnom Osijeku.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: