Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ivan Vrkić: Druženje s prijateljima iz gradskih četvrti Novi grad i Tvrđa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.05.2017. 9:48 
Naslov:  Ivan Vrkić: Druženje s prijateljima iz gradskih četvrti Novi grad i Tvrđa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sinoćnje predstavljanje kandidature Ivana Vrkića bilo je druženje s dragim prijateljima iz gradskih četvrti Novi grad i Tvrđa. Zbog velikog broja zainteresiranih nije se samo tražio stolac više, nego se doslovno tražilo nešto praznog prostora, makar i za stajanje.

Kao domaćin skupa prvi se obratio stanovnik Gradske četvrti Novi grad, Bojan Bodražić, direktor gradske tvrtke Zavod za stanovanje d.o.o. Istaknuo je neke od završenih projekata na čiju je potpunu uspješnost utjecao upravo gradonačelnik Ivan Vrkić. Kako je i predsjednikom Ženskog nogometnog kluba Osijek, naglasio je gradonačelnikovu osjetljivost za sport koja se u najboljem svjetlu osjetila upravo u klubu kojem je na čelu.

Kao drugi domaćin obratio se Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika, a ujedno i stanovnik Gradske četvrti Tvrđa. Kroz šalu je rekao kako gradonačelnik nije dopustio da se u radu izgubi niti minuta vremena jer je uvijek na prvom mjestu bio upravo red, rad i disciplina. Istaknuo je kako gradonačelnik nosi i listu za Gradsko vijeće koja je od velike važnosti, jer samo kroz jaku potporu partnera možemo očekivati da će sve zadane ideje uspjeti provesti u djelo.

Kandidatkinja za zamjenika gradonačelnika Žana Gamoš najavila je kako će u mandatu biti zadužena za kulturu i turizam gdje Paviljon Gradski vrt, smješten baš u ovom dijelu grada, nosi velike turističke mogućnosti. Otvaranje ogranka Gradske i sveučilište knjižnice, skoro uređenje Kulturnog centra, Vodena vrata i još brojne ideje koje tek dolaze, Novi grad i Tvrđu čine nezaobilaznim mjestom za sve koji pohode Osijek.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Boris Piližota rekao je da mu je izuzetno drago što ima priliku reći nekoliko riječi kod kuće jer je Sjenjak, dio Novog grada, upravo njegovo naselje gdje je odrastao, živi, a namjerava živjeti i dalje. Dobro poznaje gradske četvrti za koje je skup organiziran zbog čega je s lakoćom naveo desetak projekata od kojih je i on sam sa svojom obitelji imao velike koristi.

Na kraju, uz gromoglasan pljesak, prisutnima se obratio gradonačelnik Ivan Vrkić. Posebno je naglasio koliko je sretan što je Stadionsko naselje legalizirano, što je postalo dijelom Osijeka i što je tim činom konačno otklonjena nepravda koja je stanovnike tog naselja pratila godinama. Zanimljivo je bilo čuti i argument kako je jedino Osijek grad u kojem sjajnom obilaznicom možete u desetak minuta stići od jednog do drugog kraja grada. Svi projekti koji su u tijeku ili koji uskoro slijede učinit će da Osijek postane moderno i urbano središte nakon čega je svoje riječi potkrijepio konkretnim podacima učinjenog. No, ono što je najvažnije, istaknuo je da se itekako vodi računa o povećanju zapošljavanja mjerama kakve još rijetko tko u Hrvatskoj ima. Još jednom je istaknuo koliko je bitno što je u gradu politički mir, a upravo on je preduvjet stvaranja uvjeta da se u svakom dijelu grada može živjeti jednako.





Tekst i foto: Dražen Dragušica

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: