Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nagrađeni su dječji zbor Brevis i Osječki zumbići na 60. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65663
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.05.2017. 15:29 
Naslov:  Nagrađeni su dječji zbor Brevis i Osječki zumbići na 60. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u V
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zborovi osječke Glazbene radionice mladih Polifonija nastavljaju nizati uspjehe. Na 60. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, Dječji je zbor Brevis osvojio zlatnu plaketu i prvo mjesto te ostvario najveći broj bodova u svim natjecateljskim kategorijama- 96! Predvođen dirigenticom Anjom Papa i klavirskim suradnikom Zvonimirom Glibušićem, Dječji se zbor Brevis na državnom natjecanju predstavio skladbama A. Markovića, F. Mendelssohna, I. J. Skendera i M. Kocsara. Zbor je osnovan u rujnu prošle godine, a čine ga članice starijeg osnovnoškolskog uzrasta.



U kategoriji mlađeg osnovnoškolskog uzrasta nastupili su Osječki zumbići koji su pod vodstvom dirigentice Majde Milinović i uz klavirsku pratnju Zvonimira Glibušića nagrađeni srebrnom plaketom i osvojenim prvi mjestom. Izveli su dječje umjetničke skladbe skladatelja L. Županovića, I. L. Khalinskog, D. Bobića i Z. Grgoševića.



Natjecanje je održano u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, 3. i 4. svibnja 2017. godine i za većinu je članova oba zbora GRM Polifonija ono bilo prvo zborsko natjecanje na kojemu su sudjelovali. U dva se dana predstavilo 46 zborova iz cijele Hrvatske s više od 1700 sudionika. Organizatori natjecanja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Varaždinska županija te Grad Varaždin. Riječ je o manifestaciji koja promovira glazbeno stvaralaštvo djece i mladih, a cilj joj je prikaz najvrjednijih ostvarenja rada pjevačkih zborova u Republici Hrvatskoj, podizanje glazbene kulture mladih te poticanje mladih na aktivno bavljenje glazbom.






Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: