Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Valpovština dobila titulu Europske regije sporta 2018.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.05.2017. 20:14 
Naslov:  Valpovština dobila titulu Europske regije sporta 2018.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije dvije godine Belišće je osvojilo titulu Europskog grada sporta 2017., a sada je valpovačka regija dobila još jedno priznanje – titulu Europske regije sporta 2018. koju joj je dodijelila Europska komisija za sport.

Zajedničku kandidaturu podnijeli su gradovi Belišće i Valpovo te općine Bizovac i Petrijevci, kao i njihovi partneri, mađarski gradovi Harkanj i Šikloš.

Tijekom travnja predstavnici Europske komisije posjetili su sva ova mjesta, obišli njihove sportske sadržaje te su se uvjerili u spremnost hrvatsko-mađarskih partnera za domaćinstvo ovog međunarodnog projekta.



Ovo je još jedan korak afirmacije Valpovštine, ali i cijele Slavonije i Baranje u sportskom i infrastrukturnom pogledu. Svim partnerima kroz ovaj se projekt otvaraju brojne mogućnost međunarodne suradnje i razvoja infrastrukture te kvalitenijeg povlačenja sredstava iz fondova Europske unije namijenjenih za sport.

Zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić istaknuo je kako je Europska komisija za sport prepoznala dugu povijest zajedništva i suradnje uključenih gradova i općina na sportskim, gospodarskim i kulturnim sadržajima, a suradnja s Harkanjom i Šiklošem dodatno će ojačati prekograničnu suradnju cijele slavonske regije.



Hrvatsko-mađarski partneri službeno će preuzeti zastavu Europske regije sporta 2018. u EU parlamentu u Bruxellesu 29. studenog.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: