Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tjedan Crvenog križa [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.05.2017. 14:32 
Naslov:  Tjedan Crvenog križa [2017.]
Od 06.05.2017. 16:00 do 15.05.2017. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svake godine 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, najbrojnije i najstarije svjetske humanitarne organizacije, koja je provođenjem svoje misije prisutna u gotovo svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova i volontera. Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u čast Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi, a proslavom ovoga dana u Republici Hrvatskoj započinje i obilježavanje Tjedna Crvenog križa, 8. – 15. svibnja.

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, kao i Tjedan Crvenog križa obilježit će radno, provođenjem povećanog broja redovnih aktivnosti i aktivnosti vezanih uz promociju humanitarnog djelovanja.

Tako će obilježavanje navedenih datuma započeti već vikend uoči Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Tjedna Crvenog križa provođenjem sljedećih aktivnosti:

Subota, 6. svibnja 2017.
- Akcija mjerenja tlaka i razine šećera u krvi u Mjesnom društvu Crvenog križa Josipovac u suradnji s Maticom umirovljenika grada Osijeka - od 8.00 do 9.00 sati u prostorijama podružnice Matice umirovljenika Josipovac (Mjesni odbor).

- Seminar za mlade animatore dobrovoljnih darivatelja krvi u organizaciji Kluba 25 koji u cilju organiziranog uključivanja mladih u dobrovoljno darivanje krvi djeluje pri Gradskom društvu Crvenog križa Osijek – od 10.00 do 12.00 sati u prostorijama osječkog Crvenog križa.

- Sudjelovanje predstavnika mladih Gradskog društva Crvenog križa Osijek u odbojkaškom turniru „Udahnimo humanost“ u organizaciji mladih Gradskog društva Crvenog križa Našice – od 9.00 do 12.00 sati u Našicama.

- Akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek te članovima i prijateljima kluba Martial Arts Osijek – od 15.00 – 19.00 sati u prostorijama Fitnes centra XXL (Gundulićeva 62).

Nedjelja, 7. svibnja 2017.
- Sudjelovanje volontera Gradskog društva Crvenog križa Osijek na pokaznoj vježbi povodom proslave obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vladislavci - u 8.30 sati u Vladislavcima.

- Zajedničke pripreme ekipe mladih Gradskog društva Crvenog križa Osijek i ekipe podmlatka Općinskog društva Crvenog križa Darda za 21. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa– od 10.00 – 15.00 sati u Dardi.

- Sudjelovanje predstavnika interventnog tima na Smotri Hrvatskog Crvenog križa koja se održava od 5. do 7. svibnja na RSC Jarun.

- Gradsko društvo Crvenog križa Osijek Tjedan Crvenog križa obilježit će dvjema velikim humanitarnim akcijama:

Podjela paketa hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja Općine Osijek, grada Osijeka i općine Čepin u sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ koji je financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Podjela paketa vršit će se svakim radnim danom dostavom paketa do samih korisnika.
Prikupljanje prehrambenih artikala u trgovačkom centru Kaufland u sklopu kampanje „Vaš dar za pravu stvar“ i u okviru projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“. Prikupljanje donacija hrane bit će organizirano svakim radnim danom od 15.00 do 19.00 sati te subotom i nedjeljom od 10.00 do 19.00 sati. Pozivamo sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju prikupljanja hrane za one najpotrebitije.

Uz navedene aktivnosti donosimo i pregled svih aktivnosti planiranih u Tjednu Crvenog križa:

Ponedjeljak, 8. svibnja 2017.
- Provođenje akcije mjerenja tlaka i razine šećera u krvi u Društvu Crvenog križa Gradske četvrti Tvrđa u suradnji s Udrugom umirovljenika hrvatske pošte i telekomunikacija – od 10.00 do 11.00 sati u prostorijama Udruge (Franje Markovića 2, Osijek).

- Akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek i III. gimnazijom Osijek – od 10.00 do 13.00 sati u III. gimnaziji Osijek.

- Radionica prevencije trgovanja ljudima za učenike Obrtničke škole Osijek – od 12.10 do 12.50 sati u Obrtničkoj školi Osijek.

Utorak, 9. svibnja 2017.
Sastanak predstavnika Gradskog društva Crvenog križa Osijek s predstavnicima Crvenog križa Baranja iz Pečuha povodom planiranja nastavka buduće suradnje.

Srijeda, 10. svibnja 2017.
Redovni koordinacijski sastanak mladih Gradskog društva Crvenog križa Osijek – 19.30 u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Šetalište Petra Preradovića 6, Osijek. Sve mlade osobe od 15 do 30 godine zainteresirane za uključivanje u volonterske aktivnosti pozivamo da upravo u Tjednu Crvenog križa pristupe sastanku mladih i na taj način upoznaju rad mladih i otkriju mogućnosti za volontiranje i korisno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Četvrtak, 11. svibnja 2017.
Dežurstvo članova ekipe prve pomoći i pružanje logističke potpore u organizaciji atletskog natjecanja Erste Plava liga – od 12.00 do 19.00 sati na stadionu Gradski vrt
Provođenje 3 akcije mjerenja tlaka i razine šećera u krvi u Općinskom društvu Crvenog križa Vladislavci u suradnji s Maticom umirovljenika grada Osijeka – od 16.00 do 19.00 sati u prostorijama društvenih domova u Hrastinu, Dopsinu i Vladislavcima.

11. – 14. svibnja 2017.
Sudjelovanje na 21. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa – na natjecanju u kategoriji mladih Gradsko društvo Crvenog križa Osijek predstavljat će učenici Medicinske škole Osijek koji su se pobjedama na natjecanjima organiziranim na gradskoj i međužupanijskoj razini plasirali na državno natjecanje. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa predstavlja središnji događaj u obilježavanju Tjedna Crvenog križa, a održat će se 13. svibnja 2017. godine u Sisku.

12. – 14. svibnja 2017.
Sudjelovanje predstavnika Kluba mladih i Terenske jedinice magistra Franje Franka na 33. godišnjoj Skupštini mladih Crvenog križa Novog Sada.

Subota, 13. svibnja 2017.
Dežurstvo ekipe prve pomoći na utakmici 1. HNL-e NK Osijek – NK Slaven Belupo – od 19.00 – 21.00 sat na stadionu Gradski vrt.

Ponedjeljak, 15. svibnja 2017.
Radionica prevencije trgovanja ljudima za učenike Obrtničke škole Osijek – od 12.10 do 12.50 sati u Obrtničkoj školi Osijek.

Svake godine Tjedan Crvenog križa, uz niz aktivnosti, obilježava se i pojačanim isticanjem obilježja Hrvatskog Crvenog križa na javnim površinama. Tako će u suradnji s Gradom Osijekom zastave Hrvatskog Crvenog križa biti postavljene na jarbolima na Trgu Ante Starčevića i Trgu Slobode, a u suradnji s Gradskim prijevozom putnika d.o.o. Osijek tijekom Tjedna Crvenog križa zastavicama Crvenog križa bit će obilježena vozila javnog prijevoza.

U navedenim aktivnostima sudjelovat će oko 80 volontera i djelatnika Gradskog društva Crvenog križa Osijek, kao i veliki broj naših sugrađana koji se redovito odazivaju na akcije Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Svrha obilježavanja Tjedna Crvenog križa je promicanje djelatnosti Crvenog križa i na taj način približavanje svih oblika pomoći našim korisnicima i svim osobama u potrebi.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: