Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Međunarodni festival vokalne glazbe InterVox [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65641
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.05.2017. 15:09 
Naslov:  Međunarodni festival vokalne glazbe InterVox [2017.]
Od 04.05.2017. 16:00 do 11.05.2017. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svibanj je već tradicionalno u Osijeku posvećen vokalnoj umjetnosti . Naime, petu godinu za redom na Umjetničkoj akademiji u Osijeku održava se međunarodni festival vokalne glazbe InterVox u sklopu kojega se kao najznačajniji umjetnički program ističe 5. međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski. Ove godine festival i natjecanje karakteriziraju posebno bogati i sadržajni programi i popratna događanja koji započinju 4. svibnja i završavaju 11. svibnja 2017.

Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski afirmiralo se u regiji kao vodeće natjecanje mladih pjevača i pjevača profesionalaca što potvrđuje i brojka prijavljenih natjecatelja koja ove godine premašuje brojku od stotinu pjevača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije, Češke, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Izvedbe solista vrednovati će međunarodni stručni ocjenjivački žiri u sastavu: Berislav Jerković (Osijek – Hrvatska) kao predsjednik, te članovi: Neli Manuilenko (Split – Hrvatska), Martina Gojčeta Silić (Zagreb - Hrvatska), Vlaho Ljutić (Osijek – Hrvatska), Filip Pavišić (Osijek – Hrvatska), Kathy Kessler Price (Princeton – SAD), Milica Stojadinović (Novi Sad – Srbija).

Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski utemeljeno je 2013. godine, a utemeljio ga je izv. prof. art. Berislav Jerković, voditelj Odsjeka za glazbenu umjetnost i studija pjevanja s ciljem promoviranja vokalne umjetnosti te mladih talentiranih pjevača u vremenu njihovog obrazovnog i profesionalnog formiranja. Do sada je na natjecanju nastupilo preko 250 natjecatelja, učenika, studenta i završenih školovanih vokalnih umjetnika do 32 godine starosti iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Izraela, Hrvatske, Srbije, Norveške, Irske, Crne Gore, Rumunjske, Austrije, Slovenije i Sjedinjenih Američkih Država. Broj izvođača na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski svake godine raste, a ovogodišnja brojka od preko 100 izvođača dokaz je prepoznatosti ideje i kvalitete organizacije natjecanja u stručnim krugovima.

Natjecanje Lav Mirski jedino je natjecanje ovog tipa u istočnom dijelu Republike Hrvatske te specifično i jedinstveno prema svojoj programskoj koncepciji (raznovrsnost glazbenih stilova i programska otvorenost, brojne pjevačke kategorije formirane prema dobi pjevača kao i prema vrsti glazbene literature od opere, solo pjesama do mjuzikla). Grad Osijek je ovim natjecanjem dobio međunarodno prepoznatljiv kulturni brend, visoke kvalitete i umjetničke profiliranosti te se time upisao kao važan glazbeni centar na planu umjetničkih događanja šireg internacionalnog značenja. Ovo natjecanje ima karakter javne kulturne manifestacije, stoga su svi događaji na natjecanju ujedno i izuzetni koncerti koje prati šira društvena javnost.

Za najbolje izvođače i ove su godine osigurane brojne vrijedne nagrade partnera i sponzora natjecanja Lions kluba Mursa, Lions kluba NC Kuna, Lions kluba Valpovo-Belišće, FERIT-a, Sava osiguranja i drugih. Prvonagrađeni natjecatelj ili natjecateljica pored novčanih i prigodnih nagrada, osvaja i posebnu intendantovu nagradu koja im omogućuje nastup u opernom ili koncertnom programu Hrvatskog Narodnog Kazališta u Osijeku u sklopu redovite sezone.

Od koncerata u sklopu Festivala potrebno je posebno izdvojiti sljedeće:
1. Finale 5. natjecateljske kategorije – program opernih arija u kojoj nastupa 18 operni solisti do 32. godine starosti iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Češke Republike. Koncert će se održati u Foajeu HNK u nedjelju, 7. Svibnja od 10 sati kao i svečani koncert pobjednika koji će se održati u 13 sati.

2. Koncert pod nazivom „From Broadway to Osijek“ izvesti će gosti iz Sjedinjenih Američkih Država, Kathy Kessler Price, sopran (SAD) i Jonathana Price, tenor (SAD) uz klavirsku pratnju Ivana Karše u ponedjeljak, 08. svibnja 2017. u 20 sati i Muzeja likovnih umjetnosti.

3. Koncert pod nazivom „Španjolska u mom srcu“ u izvođenju sopranistice Milice Stojadinović i uz klavirsku pratnju Maje Grujić će se održati u utorak, 09. svibnja 2017. u 20 sati u Muzeju likovnih umjetnosti. Na repertoaru su djela De Falle, Rodriga i Obradorsa.

4. Koncert pod nazivom „Pjesme, arije i dueti slavenskih autora“ u izvođenju vokalnih solista Fakulteta za glazbu i vizualne umjetnosti Pečuh (Mađarska), a uz klavirsku pratnju Renate Karša će se održati u srijedu 10. svibnja 2017. u 20 sati u Muzej likovnih umjetnosti. Koncert je sa studentima pripremio izv. prof. art. Berislav Jerković djelujući kao gostujući profesor na toj instituciji.

5. Koncert gostiju iz Makedonije „Trio Akademiko“ u sastavu Zlatka Miteva, flauta; Branko Pavlovski, klarinet; Nataša Trbojevik, klavir, održat će se u četvrtak, 11. svibnja 2017. u 19 sati u Muzej Slavonije – Zgradi glavne straže te će ujedno i označiti svečani završetak festivala.

Za vrijeme trajanja festivala i natjecanja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku za studente i ostale zainteresirane, održavat će se prigodna stručna i umjetnička predavanja, majstorske radionice i razgovori s gostujućim umjetnicima.
Realizaciju festivala financijski je podržalo Ministarstvo kulture, Grad Osijek i Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera.

Subota, 6. svibnja 2017.
UAOS, 5. međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski
10,00 sati 4. kategorija
14,30 sati 7. kategorija
17,30 sati 5. kategorija - 1. etapa

Nedjelja, 7. svibnja 2017.
5. međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski
Hrvatsko narodno kazalište
10,00 sati 5. kategorija - 2. etapa
13,00 sati SVEČANOST ZATVARANJA NATJECANJA
Uručenje nagrada i Svečani koncert pobjednika

Ponedjeljak, 8. svibnja 2017.
From Broadway to Osijek
Koncert Kathy Kessler Price, sopran (SAD) i Jonathana Price, tenor (SAD)
Klavir: Ivan Karša (Hrvatska)
Muzej likovnih umjetnosti, 20 sati

Utorak, 9. svibnja 2017.
Španjolska u srcu
Koncert Milice Stojadinović, Srbija (sopran); klavir: Maja Grujić, Srbija
Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, 20 sati



Srijeda, 10. svibnja 2017.
Tomaš Ondrušek, Češka
Radionica udaraljki i World music
UAOS, 16,00 sati

Pjesme, arije i dueti slavenskih autora
Koncert vokalnih solista Fakulteta za glazbu i vizualne umjetnosti Pečuh (Mađarska)
Klavir: Renata Karša (Hrvatska)
Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, 20 sati



Četvrtak, 11. svibnja 2017.
Muzej Slavonije
Koncert Trio Akademiko, Štip (Makedonija)
19 sati, zgrada Glavne straže, Trg Svetog Trojstva 2, Osijek.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: