Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek Mini Maker Faire 2017. još bolji i posjećeniji nego prošle godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.05.2017. 13:51 
Naslov:  Osijek Mini Maker Faire 2017. još bolji i posjećeniji nego prošle godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U organizaciji Osijek Software Cityja u suradnji s #labOs hacklabom, u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku održan je drugi po redu „Osijek Mini Maker Faire 2017.“ - jedini Maker Faire u ovom dijelu Europe.

Mini Maker Faire je jedinstvena manifestacija, kombinacija sajma, konferencije i festivala na kojemu makeri - ljudi koji se bave kućnom izradom modernih tehnoloških uređaja - dolaze predstaviti svoje ideje i kreacije i podijeliti znanje s drugim makerima.



Prvi takav sajam održan je u Osijeku prošle godine i bio je veoma uspješan, a ove se godine predstavilo preko 70 izlagača, uključujući škole, fakultete, tvrtke i udruge koje se bave raznim oblicima izvedbenih umjetnosti.



Mini Maker Faire je okupio velik broj posjetitelja koji su mogli uživati u hologramima, robotima, 3D printerima, zelenoj tehnologiji, virtualnoj stvarnosti, interaktivnim igračkama i strojevima itd. u izvedbi „sam svoj majstor“ izlagača koji su pokazali zavidnu razinu kreativnosti, inventivnosti i „do it yourself“ pristupa stvaranju.



Još jedan od ciljeva sajma, osim predstavljanja onoga što mladi stvaraoci rade u svojim kućama i podrumima, bio je zainteresirati mlade za nove tehnologije ali i umjetnost općenito kroz radionice, vježbe, predavanja, panele... te im pružiti priliku da nakratko zakorače u budućnost.



Velik broj izlagača i posjetitelja svih generacija pokazao je da je sve više makera u Osijeku i Hrvatskoj, a organizatori su izrazili želju da se kroz koju godinu iz naziva festivala izbriše riječ „mini“ te da Osijek dobije veliki Osijek Maker Faire, jedan od samo 20-ak njih koliko ih se godišnje održava u svijetu.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek Mini Maker Faire

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: