Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki karataši odlični na PH u katama za mlađe uzraste u Novigradu [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.05.2017. 9:49 
Naslov:  Osječki karataši odlični na PH u katama za mlađe uzraste u Novigradu [2017.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Novigradu je 29. travnja 2017. održano prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste. Na natjecanju su nastupili i mlađi članovi Karate kluba Osijek Žito.

Najuspješnije je bio I. ženski kata tim mlađih kadetkinja (Sara Banjeglav, Nikolina Marošević i Zara Balkić) koji je osvojio treće mjesto.



Muški kata tim mlađih kadeta (Alen Karlo Džal, Jakov Bardić i Mihael Marošević) plasirao se na peto mjesto, dok su Sara Banjeglav i II. Kata tim (Mia Božinović, Iva Kodžoman i Sara Gorjanac) bili sedmi u pojedinačnoj odnosno ekipnoj konkurenciji.

Možda bi rezultat bio nešto drugačiji da su osječki karataši nastupili odmorni. Naime, na put su krenuli u 2 sata ujutro, a potom na nastup čekali 10 sati (nastupali su u 21 sat!). Loša organizacija tako važnog natjecanja veliko je opterećenje za sve sudionike: natjecatelje, suce, trenere i roditelje. Nadajmo se da će proživljeno iskustvo biti poticajno za bolju organizaciju sljedećeg prvenstva.



Tekst i foto: Jasmina Gorjanski i Hrvoje Vidović


Novigrad Istarski, mali ali turistički atraktivan gradić na sjeveru Istre 29. travnja 2017. bio je domaćin PRVENSTVA HRVATSKE 2017. za kategorije od 6 do 14 godina u disciplini kata pojedinačno i ekipno.

Istok Hrvatske zastupala su četiri kluba - iz Osijeka dva kluba, Slavonskog Broda jedan klub i Vukovara jedan klub.

Najuspješniji klub opetovano je bio KARATE KLUB HRVATSKI SOKOL IZ OSIJEKA osvojivši četiri odličja, za usporedbu, 2016. godine osvojio je jedno zlatno odličje i bio najuspješniji klub iz naše županije.

Od prošlogodišnjeg Prvenstva Hrvatske do ovog Prvenstva u KK Hrvatski sokol stasalo je nekoliko novih mladih sjajnih kataša - Ema Alšić, Fran Seligman i Karlo Glavaš, a najuspješnija Katia Šegavčić kroz navedeno razdoblje vidno je poboljšala svoju natjecateljsku formu što je dokazala i ovogodišnjim sjajnim rezultatima osvojivši zlatno i srebrno odličje u vrlo zahtjevnoj i kvalitetnoj natjecateljskoj konkurenciji.

Odličja na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske osvojili su:
KATIA ŠEGAVČIĆ - kategorija mlađe učenice ZLATNO ODLIČJE i naziv PRVAKINJE HRVATSKE
KATIA ŠEGAVČIĆ - kategorija učenice SREBRNO ODLIČJE i naziv VICEPRVAKINJE HRVATSKE
EMA ALŠIĆ - najmlađa kategorija cicibanke BRONČANO ODLIČJE
FRAN SELIGMAN - kategorija mlađi učenici BRONČANO ODLIČJE s propuštenom prilikom osvajanja i drugog brončanog odličja u kategoriji učenici.

Kvaliteta natjecatelja na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji ove godine bila je na puno višoj razini od prošlogodišnjeg prvenstva.
U ekipnim nastupima, gotovo u svim kategorijama ovogodišnja kvaliteta prikazanih kata bila je na vrlo niskoj razini, što je zabrinjavajuće stanje za Hrvatski karate
i takvo stanje traje duže razdoblje, zaključuje kata izbornik Hrvatskog karate saveza Zvonko Biondić.

Velike pohvale sjajnim karate sokolašima kao i stručnom stožeru kluba za postignute rezultate!



Tekst i foto: Aleksandar Šegavčić


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: