Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HUP Reg. ured Osijek: Seminar "Kako zaštititi vaše društvo, suradnike i sebe od rizika"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.04.2017. 10:55 
Naslov:  HUP Reg. ured Osijek: Seminar "Kako zaštititi vaše društvo, suradnike i sebe od rizika"
03.05.2017. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Seminar o odgovornosti članova uprave društva u organizaciji HUP-a Regionalnog ureda Osijek na temu: "Kako zaštititi vaše društvo, suradnike i sebe od rizika" održat će se u srijedu, 3. svibnja 2017. godine od 12:00 do 14:00 sati u HUP Reg. ured Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek.

Pravni okvir odgovornosti članova uprave za radnje poduzete od strane društava i njihovih podređenih direktora, već je duže vrijeme dio hrvatskog pravnog sustava. Recentne zakonodavne promjene, kao i postojeća i najavljena praksa trgovačkih i prekršajnih sudova, dramatično povećavaju opseg tih propisa i metode njihovog provođenja. Rezultat svega je da sve više i više društava i njihovih članova uprave istodobno provjeravaju granice svoje potencijalne odgovornosti i načine na koje se od istih mogu zaštititi. Kvalitetan pravni savjet i odgovarajuće pokriće putem osiguranja od te vrste odgovornosti ključne su metode koje se u državama članicama EU-a, ali i ostalim naprednim državama, koriste u svrhu rješavanja problema odgovornosti članova uprave, a posljedično, sve više i hrvatskih trgovačkih društava koriste ove metode. Ovaj seminar pružiti će odgovarajuću podlogu kako bi mogli uočiti rizike koji prijete, te ocijeniti na koji način najbolje zaštititi Vas, Vaše suradnike i društvo od istih.

Pravni dio seminara održati će odvjetnica Tarja Krehić iz Odvjetničkog ureda Krehić, Staničić & Gričar, a uvod i uvjete osiguranja odgovornosti menadžera (D&O osiguranje) koje pruža hrvatsko i inozemno tržište će održati ovlašteni brokeri društva InterCapital. Više o predavačima u nastavku:

Odvjetnica Tarja Krehić, LL.M. - partnerica u Odvjetničkom uredu Krehić, Staničić & Gričar, koje je specijalizirano za trgovačko i statusno pravo, M&A, tržišno natjecanje, europsko pravo, te je usko specijaliziran za sektore telekomunikacija, medija & ICT, energetike, turizma, nekretnina, osiguranja i farmaceutike. Klijentima kreiraju jedinstvena i specijalizirana rješenja za izazovna pitanja statusnog i trgovačkog prava u cijelom nizu industrija, od statusnih promjena i reorganizacija do istraživanja investicijskih prilika te osnivanja, razvijanja i/ili restrukturiranja poslovanja u Republici Hrvatskoj. Tarja Krehić je licencirana hrvatska odvjetnica koja je magistrirala korporativno pravo i M&A na prestižnom Pravnom fakultetu Sveučilišta Duke u SAD-u kao stipendistica „RON BROWN“ stipendije američke vlade. Kao odvjetnica je vodila neke od najvećih regionalnih M&A transakcija u Hrvatskoj i regiji, samostalno i kao dio međunarodnog odvjetničkog tima. Karijeru je počela kao pravnica u Sektoru regulative Hrvatskog telekoma d.d. gdje je stekla značajno iskustvo u telekomunikacijama, poslovanju u reguliranom okruženju, kao i u korporativnim poslovima, M&A i tržišnom natjecanju.

Interkapital rizik d.o.o. je posrednička kuća za osiguranje i reosiguranje sa sjedištem u Zagrebu, osnovana 2010 godine i nalazi se u sastavu Interkapitela grupe. Od samog osnivanja društvo se najviše fokusiralo na razvoju i implementaciji različitih vrsta osiguranja od odgovornosti- profesionalne odgovornosti, odgovornosti iz upotrebe neispravnog proizvoda i slično. Od svih vrsta osiguranja, najveći fokus je na osiguranju od menadžerske odgovornosti (D&O), te u tom segmentu IKR drži jednu od vodećih pozicija na osigurateljnom tržištu Republike Hrvatske.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: