Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tradicionalnom Triciklijadom obilježen 11. po redu Dan planeta Zemlje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.04.2017. 12:08 
Naslov:  Tradicionalnom Triciklijadom obilježen 11. po redu Dan planeta Zemlje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na osječkom Trgu Slobode danas je bilo veoma živo: 11. godinu za redom obilježen je Dan planeta Zemlje u organizaciji Unikoma i pod pokroviteljstvom Grada.

U uvodu manifestacije direktor Unikoma Davor Vić u kratkoj izjavi za medije pohvalio se kako je sustav odvojenog prikupljanja otpada u Osijeku dao odlične rezultate tako da je, što se tiče prikupljanja papira i plastike, Osijek najuspješniji od svih velikih gradova u Hrvatskoj.

Ono što predstoji, a na što je stavljen naglasak i ovogodišnjeg obilježavanja Dana planete Zemlje, je važnost odvojenog prikupljanja biootpada i poticanje građana na smanjenje ukupne količine otpada izdvajanjem korisnog otpada. Prva faza pilot projekta prikupljanja biootpada na Sjenjaku kroz podjelu smeđih bio kanti je završena, a odobrena je i druga faza projekta koja će se financirati kroz IPA projekt sa susjednom Mađarskom.



Prisutnima se kratko obratio zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham koji je također naglasio važnost razvijanja svijesti o prikupljanju biootpada koji je iskoristiv i treba ga vratiti u opticaj, a potom smo u zabavnom dijelu programa uživali u nastupu Plesnog studija Shine s koreografijom koju je osmislila Mira Sekereš.



Kao i svake godine, glavna atrakcija programa bila je tradicionalna utrka Triciklijada u kojoj su učenici trećih razreda iz 15 osječkih osnovnih škola pokazali svoju spretnosti upravljanja triciklima ali i znanje u pravilnom razvrstavanju otpada. Po prvi put ove godine u igri triciklijada natjecali su se i učenici pet srednjih škola s područja grada.

Trg slobode bio je ispunjen i štandovima na kojima su promotivne materijale dijelile brojne lokalne udruge, Savjet mladih Osječko-baranjske županije, Regionalna razvojna agencija SIB ali i Policijska uprava osječko baranjska - odjel za prevenciju koji su se predstavili sa svojim edukativnim aktivnostima.



I ovogodišnje obilježavanje Dana zemlje proteklo je u zabavnom, natjecateljskom ali i edukativnom tonu, na radost i djece i odraslih koji su u njemu sudjelovali.









Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan, Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: