s Tri mlade umjetnice predstavile se zanimljivom izložbom u galeriji Waldinger [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tri mlade umjetnice predstavile se zanimljivom izložbom u galeriji Waldinger

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.04.2017. 13:37 
Naslov:  Tri mlade umjetnice predstavile se zanimljivom izložbom u galeriji Waldinger
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sinoć je u Galeriji Waldinger u Tvrđi otvorena izložba „Repozitorij“ triju mladih autorica: Jelene Kovačević, Ines Matijević Cakić i Maje Rožman.

Izložba je upriličena u okviru Festivala znanosti 2017. čija je ovogodišnja tema vrijeme, u koju su se umjetnice svojim radovima savršeno uklopile.

Izložba je zamišljena kao svojevrstan depozitorij, mjesto gdje se pohranjuje i upravlja različitim materijalima. U ovom slučaju to su fotografije, dnevnici i telegrami čija je zajednička karakteristika pokušaj zaustavljanja vremena i povlačenja paralela između vremena kada je djelo nastalo i ovog današnjeg.



Jelena Kovačević predstavila je rad „Telegram“, velik broj starih telegrama koje su članovi njezine obitelji (prvenstveno majka) slali još od 70-ih godina kako bi kroz njih pokušala bolje razumjeti i prihvatiti vlastitu majku te dotične telegrame staviti u kontekst vlastitog (krhkog) sjećanja.

Ines Matijević Cakić predstavila se radom „Vremenske intervencije“, radom u nastajanju koji je započeo još 2007. za vrijeme Baranjske umjetničke kolonije. Ines je vizualno mapirala prostor u obliku pet crteža koje je potom fotografirala, a potom je isti postupak ponovila 2013. godine kako bi pokazala da se na njima apsolutno ništa nije promijenilo te da je na njima vrijeme doslovno stalo.



Maja Rožman se također predstavila procesualnim radom „Arhiva“ u kojemu je velik broj osoba koje su prolazile ili još prolaze kroz svoj život zamolila da ispune tipizirani obrazac o sebi kao o umjetničkom djelu. Zanimljivo je gledati kako ljudi isti obrazac ispunjavaju na različite, ponekad i anarhističke načine, a najzanimljiviji dio rada su usporedni obrasci istih osoba napravljeni s vremenskim odmakom gdje se može dosta toga iščitati o razvoju samog karaktera kroz vrijeme.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš, a svi zainteresirani mogu ju pogledati do 7. svibnja 2017.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: