s [FOTO] Zanimljivim spojem knjige i hrane Osijek je obilježio ovogodišnju Noć knjige [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Zanimljivim spojem knjige i hrane Osijek je obilježio ovogodišnju Noć knjige

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65290
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.04.2017. 13:26 
Naslov:  [FOTO] Zanimljivim spojem knjige i hrane Osijek je obilježio ovogodišnju Noć knjige
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osijek se i ove godine u petak, 21. travnja pridružio obilježavanju sve popularnije manifestacije Noć knjige.

Riječ je o manifestaciji kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava te kojoj je cilj afirmirati kulturu čitanja, potaknuti razgovor o literaturi, podići svijest o važnosti knjige u društvu i vremenu.

Tema ovogodišnje Noći knjige bila je „Kultura i hrana“ te je ponudila bogat program koji je uključio niz predavanja, radionica, rasprava, igraonica i mnoštvo drugih aktivnosti. Program je bio namijenjen velikim i malim Osječanima, bio je zamišljen kao mjesto druženja, zabave i edukacije.

Galerija 031: Noć knjige i Secret Dinner Party by Filipa
[Foto: GISKO][21.04.2017.. GISKO]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Najaktivnija je bila Gradska i sveučilišna knjižnica čiji je American Corner ponudio niz zanimljivih predavanja: Dražen Karačić Cacan je predstavio svoj „Tajni svijet rajčica“, Dalibor Rajković je govorio o sve popularnijim craft pivima, dok je Damir Zrno prisutnima ponudio „Vodič kroz kulturu ispijanja vina“.

Austrijska čitaonica ponudila je radionicu pisanja na njemačkom jeziku, predavanje „Kulinarski doživljaj AustrijeAndreja Kristeka te čitanje poezije „Hrana za dušu, piće za stih“. U sklopu manifestacije organizirana je i izložba „Hrana i kultura” autorica Ljiljane Krpeljević i Tene Tormaš Marković.

U Studijskoj čitaonici predstavljene su dvije knjige: „Volim kuhati: bez glutena, bez kazeina, bez laktoze, bez jaja” Zdravke Svetličić i „Hrana, kuhinja i blagovanje u doba Zrinskih: život na zrinskim dvorovima, utvrdama i vlastelinstvima u 16. i 17. stoljeću, s knjigama recepata” Darka Varge.

Poseban doživljaj ove je godine bilo Dvorište užitaka smješteno u dvorištu ispred American Cornera gdje su posjetitelji mogli degustirati i povoljno kupiti lokalne domaće proizvode - vina, kravlji sir, čokolade, med te sokove i džemove.

Živo je bilo i na Odjelu za rad s djecom i mladima gdje je program započeo u 10 ujutro uz promocije slikovnica i knjiga, susrete s književnicima, pričanje priča, natjecateljske igre i brojne druge sadržaje.

Programu Noći muzeja pridružila se i knjižara Nova koja je ugostila studente Umjetničke akademije s predstavom „Knjizi u čast”, potom je uslijedila Večer uz kavu s poznatom književnicom Julijanom Matanović te predavanje „U potrazi za osječkim tiskarima i knjižarima“.

Ovogodišnji je program bio dobro osmišljen i realiziran, a velik interes Osječana pokazuje da knjiga neće izumrijeti i da ovakvih kulturnih manifestacija treba biti što više.





Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: