s Sramota: Osijek je jedini veći hrvatski sveučilišni grad u kojem se nije marširalo za znanost! [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sramota: Osijek je jedini veći hrvatski sveučilišni grad u kojem se nije marširalo za znanost!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.04.2017. 16:42 
Naslov:  Sramota: Osijek je jedini veći hrvatski sveučilišni grad u kojem se nije marširalo za znanost!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U više od 40 zemalja svijeta danas, na Dan planeta Zemlje, milijuni građana sudjelovali su u Maršu za znanost, upozoravajući na taj način na važnost obrazovanja i znanosti u suvremenom svijetu.

Zamisao o organizaciji marša rodila se dan nakon Trumpove inauguracije, 21. siječnja, kada je održan Marš žena čiji su se sudionici zalagali za građanska prava. U prosvjedu je diljem svijeta sudjelovalo više od dva milijuna ljudi, a samo u Washingonu oko pola milijuna. Organizatori inicijative koja nema ideološki ni politički predznak objasnili su da je ona pokrenuta zbog negiranja klimatskih promjena i rezanja ulaganja u istraživanja od strane sadašnje administracije. Potporu akciji pružili su brojni istaknuti znanstvenici iz cijeloga svijeta, među kojima i najvažnija američka znanstvena udruga - American Association for the Advancement of Science (AAAS), koja broji 120.000 članova.

Najvećim gradovima na svijetu u Maršu za znanost pridružila se i Hrvatska. U Zagrebu se, prema procjenama organizatora, okupilo nekoliko tisuća ljudi - studenata, profesora, znanstvenika i običnih građana koji smatraju da je znanost zalog za budućnost. Neki od zahtjeva iznesenih tijekom marša bili su: stop plagiranju, stop miješanju politike u znanost i slobodu istraživanja, stop odljevu mladih visokoobrazovanih stručnjaka iz Hrvatske, veća izdvajanja za znanost i istraživanja te vraćanje ugleda i materijalnog statusa znanstvenika.

Osim u Zagrebu, marš je u Hrvatskoj organiziran i u Rijeci i Splitu. Zanimljivo, u Osijeku se nije održao iako je i Osijek sveučilišni grad s više od 18.000 studenata. To je poražavajuće, ali s druge strane možda i očekivano – uostalom, osječko sveučilište je pokazalo kakav stav o znanosti i obrazovanju ima kada su pokrenuli sramotno potpisivanje peticije podrške plagijatoru - ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću.





Tekst: Osijek031.com
Foto: DB/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
bekie91
Offline
Ukupno postova: 31
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 23.04.2017. 18:07 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Cijela 4 studenta filozofije su potpisala podršku plagijatoru. Mi smo, sa daleko većim brojem potpisa, pokazali podršku Hrvatskim studijima, ali o tome ne pišete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
jacika
Offline
Ukupno postova: 296
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.04.2017. 15:55 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

..fućkaš.puko.fizičko."hodati.i.protestirati"..više.vrijedi.pokazati.primjerom..(radom!).tko.je.u.pravu.i.ima.rezultate..?!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: