s Večer vina i umjetnosti [2017.] [program] [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Večer vina i umjetnosti [2017.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65301
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2017. 17:34 
Naslov:  Večer vina i umjetnosti [2017.] [program]
12.05.2017. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[FOTO] Najdraža večer u godini - Večer vina i umjetnosti [2017.]


Ponovno nam u grad dolazi najdraža večer. Ona prekrasna, ovog puta svibanjska, u kojoj glavnu riječ vode dva elementa - Vino i umjetnost, čiji spoj gotovo uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda.

Pozivamo vas u petak, 12. svibnja 2017., u dvorište Galerije Kazamat gdje će vas od 18 do 24 sata zabavljati Trend Acoustic Band, The Red Roosters i DJ on Wine / Tac te uživajte u ovogodišnjoj Večeri vina i umjetnosti.

Osim glazbenog programa, pripremili smo niz kulturno umjetničkih sadržaja koji konzumacijom raznih vina s područja Slavonije, Baranje i Srijema postaju super ugodni vizualno - zvučno - taktilni podražaj koji se pamti.

Petak je dan za vino i umjetnost, a i dobar je jer na kraju dobijete dvije nedjelje za regeneraciju.

Pratite službeni Facebook događaj „Večer vina i umjetnosti “ na kojem možete pronaći više informacija o događaju.

Program:

VINO:
Predstavljanje i kušanje vina Slavonije, Baranje i Srijema
18.00 – 24.00 h / Dvorište Galerije Kazamat / Slobodan ulaz
*Kušanje vina moguće je uz kupovinu vinskih bonova po cijeni od 4,00 kn i vinske čaše po cijeni od 20,00 kn (kaucija)

GLAZBA:
Trend Acoustic Band
The Red Roosters
DJ on Wine / Tac
18.00 – 24.00 h / Dvorište Galerije Kazamat / Slobodan ulaz

UMJETNOST:
Izložbe
- Izložba fotografija “Atmosphere“, Tomislav Marcijuš, Marcijuš Weddings
17.00 – 23.00 h / Regionalna vinoteka – / Slobodan ulaz

- Izložba „Sifonija“, Vladimir Frelih, Dragan Matić
17.00 – 23.00 h / Galerija Kazamat / Slobodan ulaz

- Izložba - redovni program Galerije Waldinger
17.00 – 23.00 h / Galerija Waldinger / Slobodan ulaz

- Izložba vodenog svijeta, Udruga Gloria Maris
17.00 – 23.00 h / Tvrđa, Svodovi bb / Cijena ulaza: djeca predškolske dobi 10 kn, učenici i studenti 15 kn, odrasli 20 kn. U cijenu ulaznica uračunato je informativno i edukativno vodstvo.

Performansi:
- Performans u tri čina "Kako je vino zavelo ljubav", Udruga Oksimoron
20:30 – 23.00 h / Dvorište Galerije Kazamat / Slobodan ulaz

- Skulpture od slame, Nikola Faller, Udruga Slama
17.00 – 23.00 h / Dvorište Galerije Kazamat / Slobodan ulaz

OPŠIRNIJE O PROGRAMU:
Trend Acoustic Band

Trend Acoustic Band sačinjavaju iskusni osječki glazbenici koji sviraju pop-rock, country-rock, jazz i evergreen hitove. Publika ovaj bend već poznaje s brojnih nastupa u Osijeku u sklopu manifestacija začinjenih poznatim skladbama za svačiji glazbeni ukus. Članovi benda su: Davomir Brkić - Daco, acoustic bass guitar; Ivica Bilac - Žućo, drums, kahon, percussions; Zdravko Peko, acoustic guitar, vocal

The Red Roosters

The Red Roosters je bend koji je osnovan 2004. godine i dolazi iz Osijeka. Iza njih stoje brojni nastupi po klubovima i festivalima diljem Hrvatske i inozemstva, a publici su poznati po entuzijazmu i energiji njihovih nastupa. Dečki smatraju da je ključna stvar upravo to što zaista uživaju u repertoaru koji izvode te što taj osjećaj uspijevaju podijeliti s publikom.

DJ on Wine / Tac

DJ Tac legendarni je osječki disc jockey. Od 1976. godine nastupao je u gotovo svim najpoznatijim osječkim klubovima: Dom željezničara, Bastion, Tufna, Boa, Sound, Old Brige Pub, kao i u poznatim lokalima: Turski most, Colloseum, Paradise, Dance, Cadillac...

Početkom 80-tih predstavlja strane glazbene noviteti u popularnoj Desetki Radio Osijeka, a od 1993. godine radi kao glazbeni urednik na Slavonskom radiju. Na Večeri vina i umjetnosti predstavit će se odabirom najvećih hitova iz svoje 40 godišnje karijere DJ

Izložba fotografija “Atmosphere“, Tomislav Marcijuš, Marcijuš Weddings
Serija fotografija nastalih na vjenčanjima 2016. godine koje prikazuju pokret, emociju i energiju - atmosferu. Iako fotografija može samo vizualno i približno dočarati atmosferu trenutka, njezina svrha je potaknuti vas na razmišljanje kako se osoba na fotografiji zapravo osjećala u datom trenutku. Možda se tijekom tog procesa pokoji fragment te emocije prenese i na vas.

Izložba „Sifonija“, Vladimir Frelih, Dragan Matić

Na izložbi Sifonija sastavljenoj od više performativnih video radova, uvijek se pojavljuje čovjek u prvom planu (jedan od autora videa) u drugačijoj, prethodno osmišljenoj situaciji, koja se odvija na specifičnom mjestu. Bilo da je u pitanju farbanje stijena vodom ili lupanje kranom po ostacima kuće u vodi, početni koncept ukazuje na estetiku besmisla, sulude radnje koje često na duhovit način naglašavaju apsurdnost ljudskih aktivnosti, a povezanih s društveno–političkom stvarnošću. Naime, ideja izložbe je u relaciji s povijesnim političkim događajima i aktualnom socijalno–ekonomskom situacijom u zemljama zapadnog Balkana, u kojima su realizirani radovi (Crna Gora, Makedonija, Hrvatska, Srbija), ali istovremeno, u sebi sadrži univerzalnu prepoznatljivost.

Izložba - redovni program Galerije Waldinger

Dječji vrtići grada Osijeka u suradnji s Gradskim galerijama Osijek, već tradicionalno, u svibnju, priređuju izložbu dječjih likovnih radova u prostoru osječke galerije Waldinger. Uz prigodan, veseli program, koji su pripremili osječki mališani sa svojim tetama, pozivamo svu djecu, mame i tate, bake i djedove da i ove godine dođu pogledati i pohvaliti kreativnost i maštovitost naših najmlađih sugrađana.

Izložba vodenog svijeta, Udruga Gloria Maris

Na Izložbi vodenog svijeta mogu se vidjeti predstavnici kopnenih i slatkovodnih mekušaca s našeg područja (Drava, Dunav, Kopački rit), fosilni ostaci Panonskog mora te školjke, puževi, glavonošci, zvjezdače, ježinci, spužve, koralji, neobične ribe i morski psi iz raznih mora svijeta.

Performans u tri čina "Kako je vino zavelo ljubav", Udruga Oksimoron

U izvedbi koja se odvija u tri čina imate priliku vidjeti novelu Antona Pavlova Čehova, Gospođa s psom. Tijekom izvedbe posjetitelji će uživati u igrama prelijevanja boja vina i zvucima harmonike koje dočaravaju odnos vina i ljubavne "opijenosti". Između dijelova zaljubljenosti i novele, čuti će se i ulomci iz Filozofije vina, Béle Hamvasa, uz popratne plesne performanse.

Ideja koncepta i programa: Marijan Josipović i Iris Tomić; izvođači: Bojan Ban, Stipe Gugić, Lucija Matković, Josipa Oršolić; projekcije: Marijan Josipović; glazbena pratnja na harmonici: Lino Brozić: produkcija: Udruga Oksimoron, producentica Iris Tomić

Skulpture od slame, Nikola Faller, Udruga Slama

Osječki akademski kipar, Nikola Faller svojim radovima konstantno iznova pokazuje da je slama izvrstan i autentičan kiparski materijal koji nipošto ne ograničava kreativno stvaralaštvo.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: