s Misija Osijek: Stanje u Osijeku je kao loše složena rubikova kocka [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Misija Osijek: Stanje u Osijeku je kao loše složena rubikova kocka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65297
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2017. 16:58 
Naslov:  Misija Osijek: Stanje u Osijeku je kao loše složena rubikova kocka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Gospodarstvo u Osijeku je kao Rubikova kocka, pravila su vrlo jasna i svi ih znaju. Naše gospodarstvo izgleda kao loše složena Rubikova kocka jer se na taj način političari ponašaju prema opće poznatim pravilima. Mi znamo kako složiti Rubikovu kocku", zaključio je Vitkor Vanek.

Poštovani,
Građanska opcija Grada Osijeka GOGO i osječka podružnica stranke Pametno danas su održali konferenciju za medije na temu: "Kultura, gospodarstvo, uprava - potporni stupovi Osijeka kao grada budućnosti", te su predstavili dijelove predizbornog programa vezane uz gradsku upravu Osijeka, kulturnu strategiju i gospodarski razvoj.
Miroslav Vanek, kandidat za gradonačelnika, istaknuo je kako GOGO i Pametno žele osnažiti i urediti postojeći sustav gradske uprave, novom sistematizacijom postaviti kvalitetne djelatnike na radna mjesta na kojima mogu postići najbolje rezultate, te otvoriti gradsku upravu kroz transparentne kriterije i natječaje. Digitalizacijom gradskog sustava bit će stvoren javni servis koji će povezati sve gradske servise, tvrtke i poslove uprave u jednu cjelinu, a građanima omogućiti on-line korištenje usluga cjelovitog gradskog sustava.

"Kao gradski vijećnik često sam bio u kontaktima s različitim službama i znam da u Gradu radi mnogo kvalitetnih osoba. Njih samo treba dobro rasporediti, a mi dobro poznajemo sustav i znamo kako ga možemo učiniti bržim i učinkovitijim. Sve gradske resurse treba staviti u pogon, a pri tome posebno mislim na stan u Bruxellesu koji je u zajedničkom vlasništvu Grada Osijeka i OBŽ. Naš je fokus prema što većem povlačenju sredstava iz EU fondova, stoga ovaj uredski prostor mora ima onu ulogu zbog koje je i kupljen, a ne da ga iznajmljujemo Varaždinskoj županiji", rekao je Miroslav Vanek.

O kulturi u gradu Osijeku govorili su Jesenka Ricl, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, te Mario Katušić, dugogodišnji aktivni sudionik gradske kulturne scene.

Prijedlog GOGE i Pametnog bit će razdvajanje Upravnog odjela za kulturu od Upravnog odjela za društvene djelatnosti te participativnom metodom, koja će uključiti sve dionike u kulturi, izraditi operativni program i akcijski plan za kulturu. Na taj način bi se konačno dobila jasna strategija kako treba izgledati institucionalna i alternativna kultura Osijeka.

"Kad se već spominju EU projekti Grad Osijek nije "povukao" ni jedan projekt za kulturu, iako je bio mogućnosti. Kulturnjacima je potrebno osigurati prostor u Osijeku da se konačno počnu osjećati dobro u svome gradu, pružiti im administrativnu i savjetodavnu pomoć, potaknuti razvoj novih linija kulturnih i turističkih proizvoda, te zajednički osmisliti nove sadržaje koje bi grad Osijek stavili na kulturnu kartu Europske unije", rekla je Jesenka Ricl.

Uz osnaživanje institucionalne podrške razvoju kulture u gradu Osijeku posebna pozornost posvetit će se i razvoju alternativne kulturne scene.

Mario Katušić istaknu je tri razine: podrška autorskom stvaralaštvu u Osijeku, izgradnja infrastrukture za kulturne sadržaje te brendiranje manifestacija.

"Samo na primjeru Osječkog ljeta mladih možemo vidjeti koliko je situacija loša. U prošlosti OLJM trajalo je i po mjesec dana i bilo bogato sadržajima, a danas, kad su ga "preuzele" stranačke mladeži, većina ozbiljnih studenata i građana ga se stidi. Ako su studenti srce grada, kad je OLJM u pitanju, Osijeku treba jedan dobar kardiolog", zaključio je Katušić.

Viktor Vanek istaknuo je kako se politika treba što manje miješati u gospodarstvo jer tek kada se političari prestanu miješati u tržište rada i poslova priliku za radom dobit će najsposobniji. Našem gradu treba dobar vođa koji će promijeniti pristup i način razmišljanja, znat će što želi postići i na koji način, te će se okružiti kvalitetnim ljudima biranim prema kriterijima znanja, a ne podobnosti.

"Gospodarstvo u Osijeku je kao Rubikova kocka, pravila su vrlo jasna i svi ih znaju. Naše gospodarstvo izgleda kao loše složena Rubikova kocka jer se na taj način političari ponašaju prema opće poznatim pravilima. Mi znamo kako složiti Rubikovu kocku", zaključio je Vitkor Vanek.



Tekst: Misija Osijek
Foto: Dražen Lazić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: