s Korak do medalje; Robert Seligman četvrti u Europi na konju s hvataljkama [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Korak do medalje; Robert Seligman četvrti u Europi na konju s hvataljkama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2017. 13:21 
Naslov:  Korak do medalje; Robert Seligman četvrti u Europi na konju s hvataljkama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman četvrti je u Europi na konju s hvataljkama. Osječanin je u Cluj-Napoci u svom sedmom finalu čak četvrti put završio korak do medalje .

Za sigurno odrađenu vježbu sa startom 5.9 suci su ga ocijenili sa 14,766 bodova, što je za 0,067 bodova manje od bronce. Prvak Europe je Rus David Beljavski (15,100), srebrni je olimpijski pobjednik iz Londona 2012. Mađar Krisztian Berki (14,900), a brončani Armenac Harutjun Merdinjan (14,833) koji nije uspio obraniti prošlogodišnji naslov.

- Za ovo četvrto mjesto ja sam isključivi krivac. U zadnji tren, tj. tijekom vježbe, izmijenio sam vježbu i maknuo jedan element. Jer, kao sedmi sam nastupao, nisam uopće vidio koji je poredak, ali prije mene je vježbao Sašo Bertoncelj, inače moj veliki konkurent i kad je on dobio 13,433, pomislio sam da je 14,200 ili malo više dovoljno za treće mjesto. Htio sam sigurno uzeti medalju, ali na žalost, moja prognoza bila je kriva. Sam sebi sam uzeo medalju. Isključivo sam ja krivac. Trener se ima pravo ljutiti, jer uopće ovu vježbu nismo uvježbavali. Da nisam ovo napravio, to bi bilo srebro. Snosim svu krivicu. Ali, ni biti četvrti u Europi nije tako loše - rekao je nakon finala Robert Seligman.

I više nego ljut na njega bio je trener Vladimir Mađarević.

- Ljut sam i razočaran iz dva razloga. Prvi je što je Robert u zadnji čas promijenio svoju vježbu, olakšao ju je, smanjio za dvije desetinke, jer je netom prije polaska na konja vidio ocjenu Slovenca Saše Bertoncelja koja je bila 13,433, izuzetno niska za finale EP-a. Vidio je da je to četvrto mjesto i nakon toga je donio odluku da će ići lakši oblik vježbe koji uopće nismo pripremali ni vježbali već godinama. Promijenio je sve ono za što smo se pripremali i smanjio si vježbu za dvije desetinke da bi olakšao, da bi je bolje odradio, da bi se domogao postolja. Pokazalo se da je tu lakšu vježbu napravio optimalno i to je četvrto mjesto. Da je radio po dogovoru ono što je trebao, a nikada nije ovako sam odlučivao u zadnjoj sekundi, dogodilo bi se to da bi sada bio drugi u Europi. Drugo što sam ljut je da je unatoč novim pravilima i upozoravanju da se konj s hvataljkama mora penalizirati, oduzimati više onima koji ne rade čisto kola, Beljavski je sada s lošom izvedbom i lošim načinom kruženja kola po konju dobio vrlo mali odbitak, kao i Berki i Seligman koji puno ljepše vježbaju - komentirao je trener Mađarević.

Danas su europska zlata osvojili Rumunj Marian Dragulescu na parteru (14,500), Grk Eleftherios Petrounias na karikama (15,433) te kod gimnastičarki Francuskinja Coline Devillard na preskoku (14,466) i Belgijanka Nina Derwael na dvovisinskim ručama (14,633).

FINALE
Konj s hvataljkama
1. David Beljavski (Rus) 15,100
2. Krisztian Berki (Mađ) 14,900
3. Harutjun Merdinjan (Arm) 14,833
4. ROBERT SELIGMAN (HRV) 14,766
5. Oliver Hegi (Švi) 14,700
6. Sašo Bertoncelj (Slo) 13,433
7. Oleg Vernajev (Ukr) 13,200
8. Ferhat Arican (Tur) 12,966





Tekst: Davor Lončarić/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: