s Poduzetništvo mladih - tržište koje dolazi i zašto ne možete uspjeti ponavljajući iste greške [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Poduzetništvo mladih - tržište koje dolazi i zašto ne možete uspjeti ponavljajući iste greške

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2017. 11:00 
Naslov:  Poduzetništvo mladih - tržište koje dolazi i zašto ne možete uspjeti ponavljajući iste greške
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu 22. travnja u caffe baru Magis održana je 22. Pametna špica, prva u Osijeku. Riječ je o seriji predavanja namijenjenim budućim i sadašnjim poduzetnicima i mladim stručnjacima u području gospodarstva.

Do sada je Pametna špica održana u svim većim hrvatskim gradovima, a tema osječkog izdanja bila je „Poduzetništvo mladih - tržište koje dolazi i zašto ne možete uspjeti ponavljajući iste greške.

Najprije je prof.dr.sc. Saša Petar održao uvodno predavanje u kojem je naglasak bio na vještinama potrebnim za poduzetničko poslovanje, ali i na greškama koje poduzetnici čine stvarajući svoj poduzetnički put i kako na njima treba učiti, ali ne ih i ponavljati.

Sve prisutne posebno je zainteresirala projekcija budućih tržišta i poslova koji će biti traženi u budućnosti. Predavanje je bilo interaktivno te je publika također sudjelovala s mnogim pitanjima koja muče i zanimaju posebice mlade.

Nakon toga održana je panel-rasprava na kojoj su sudjelovali Zrinka Vlašić iz tvrtke Air Pannonia, Kristijan Šimičić iz tvrtke EDUKOS i Pitaya solutions te doc.dr.sc. Anita Freimann „doktorica sreće“. Naglasak je bio na važnosti obrazovanja, ali i na pozitivnom stavu kao ključnom čimbeniku odgoja i usmjeravanja djece, učenika i budućih studenata.

Priču o pametnim tuševima iz Osijeka koji osvajaju Hrvatsku predstavio je i Matias Knežević, direktor tvrtke Pitaya solutions.

Zajednički zaključak panelista je da je za uspjeh osim upornosti i konstantnog rada na sebi važno i vjerovati u pozitivne rezultate rada.





Tekst i foto: Kristijan Šimičić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: