Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Banova i Kišpatićeva ulica dobivaju novi vodovod i kanalizaciju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.04.2017. 9:06 
Naslov:  Banova i Kišpatićeva ulica dobivaju novi vodovod i kanalizaciju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer su započeli radovi na obnovi i izgradnji vodovoda i kanalizacije u Banovoj ulici i dijelu Kišpatićeve ulice u Donjem gradu.

Radove su obišli gradonačelnik Ivica Vrkić, direktor Vodovoda Osijek Ivan Jukić te predstavnici Hrvatskih voda VGO za Dunav i donju Dravu Osijek i izvođača radova.

Ivan Jukić je pojasnio nedavnu odluku ministra Dobrovića kojom Osijek i Poreč dobivaju 609 milijuna kuna za radove u drugoj fazi projekta razvoja vodoopskrbe i odvodnje koji će se sa 73,09% iznosa prihvatljivih troškova sufinancirati sredstvima EU-a. Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture grada Osijeka – FAZA II vrijedan je 250.849.670 kn s PDV-om, a obuhvaća ulaganja u sustave javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području aglomeracije Osijek i Bilje/Darda.



Kada je riječ o radovima na križanju Banove i Kišpatićeve ulice, gradonačelnik Vrkić je istaknuo kako je riječ o nastavku obnove jednog od najstarijih vodosustava u Osijeku, starog 80 i više godina. Nakon ovih radova stanovnici 157 domaćinstava iz ove dvije ulice konačno će dobiti novi, suvremeni sustav odvodnje. Nakon što djelatnici Vodovoda završe sa svojim dijelom posla, uslijedit će uređenje i rekonstrukcija obaju ulica koje će nakon toga zasjati novim sjajem, zaključio je Vrkić.

Ukupna vrijednost ovih radova je 17 milijuna kuna s PDV-om.







Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: