s Vlasnici kulturnih dobara u ulici Europske avenije: prijavite se na Javni poziv za sufinanciranje obnove pročelja i/ili krovova! [1/1]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vlasnici kulturnih dobara u ulici Europske avenije: prijavite se na Javni poziv za sufinanciranje obnove pročelja i/ili krovova!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65287
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.04.2017. 15:52 
Naslov:  Vlasnici kulturnih dobara u ulici Europske avenije: prijavite se na Javni poziv za sufinanciranje ob
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Grad Osijek je u veljači prošle godine objavio Javni poziv za sufinanciranje projekta obnove kulturnih dobara na području grada.

Obnovu pročelja i/ili krovova kulturnih dobara na području Osijeka Grad će sufinancirati bespovratnim sredstvima, maksimalno do iznosa od 499.999 kn po građevini, a iznos će ovisiti o broju bodova prema određenim kriterijima: ako je zgrada pojedinačno registrirana kao zaštićeno kulturno dobro, prema građevinskom stanju pročelja i krova te zoni kulturno-povijesne cjeline, sukladno Rješenju Ministarstva kulture.

Sufinanciranje se odnosi na uređenje pročelja i/ili krovova kulturnih dobara, odnosno na sljedeće vrste radova: konzervatorsko-restauratorke radove (radovi na povijesnim detaljima izrađenim u kamenu, stucco masi, drvetu, detaljima izvedenim lijevanjem, ukrasnoj žbuci ili oslikavanjem na žbuci, jetkanjem ili oslikavanjem na staklu te vitrajima) uključujući vanjsku stolariju i bravariju, kamenarske radove, uređenja haustora (veže) i uređenje krova uključujući konstrukciju, pokrov, limariju i dimnjake itd.

Prijavu podnosi vlasnik/suvlasnik građevine koja je pojedinačno registrirana kao kulturno dobro ili građevine koja se nalazi unutar Kulturno-povijesne cjeline grada Osijeka pod uvjetom da nema evidentirana dugovanja prema Gradu ili njegovim trgovačkim društvima. Poziv ostaje otvoren sve dok se ne realiziraju svi projekti obnove koji su utvrđeni na ovoj listi ili dok postoje osigurana proračunska sredstva Grada za svaku godinu.

Ovih dana iz gradske uprave su pozvali vlasnike, odnosno suvlasnike pojedinačno zaštićenih kulturnih dobara u ulici Europske avenije, kućni broj 10, 12, 18, 22 i 24 s kojima Grad nije sklopio ugovor o sufinanciranju kulturnih dobara, da se prijave za prioritetno sufinanciranje obnove pročelja i/ili krovova.

Podnositelji prijave dostavljaju zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom na adresu: Grad Osijek, Kuhačeva 9, Osijek s naznakom "Otvoreni javni poziv - Projekt obnove kulturnih dobara na području grada Osijeka".

Prijave zaprimljene do 30. lipnja 2017. ulaze na Prioritetnu listu obnove, dok će prijave zaprimljene nakon 30. lipnja biti uvrštene na redovnu Listu prioriteta obnove kulturnih dobara na području Grada.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 031/229 282.

Tekst javnog poziva i tekst dodatka možete pogledati u prilogu.







Tekst: Osijek031.com

Pročitajte i..
Grad će sufinancirati obnovu pročelja i/ili krovova kulturnih dobara

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: