Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mijenjamo Osijek zajedno: Ivan Vrkić istaknuo svoju kandidaturu za novi gradonačelnički mandat u razdoblju 2017. - 2021.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.04.2017. 14:32 
Naslov:  Mijenjamo Osijek zajedno: Ivan Vrkić istaknuo svoju kandidaturu za novi gradonačelnički mandat u raz
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo svoju kandidaturu za novi gradonačelnički mandat u razdoblju 2017. - 2021.

Vrkić se skupini od oko dvije stotine pristaša i simpatizera nešto prije podneva predstavio u zgradi građevinski nedovršenog budućeg osječkog Kulturnog centra. Riječ je o prostoru koji je upravo njegova administracija, nakon dugih 13 godina, uspjela upisati u gradsko vlasništvo i krenuti u konkretne pripreme za opremanje budućih kongresnih, koncertnih, kazališnih i galerijskih kapaciteta.

U autentičnom roh-bau ozračju novog hrama osječke kulture slogan Vrkićeve kampanje "Mijenjamo Osijek zajedno" funkcionirao je radno i obećavajuće, upravo kao prethodnih četiri godine mandata kojega kandidat ovih dana dovršava.

Vrkić je vrlo konkretno, nadahnuto i energično govorio o promjenama na kojima je radio i na kojima će raditi do zadnjeg dana aktualnog mandata. Podsjetio je na izuzetno veliku količinu vremena koju su gradske vlasti prije njegova dolaska trošile na međusobne obračune, nesporazume, podmetanja i optuživanja, a čiji je rezultat bilo odumiranje osječkih potencijala. Nekoliko je puta posebno isticao kako grad može voditi samo osoba koja je spremna služiti gradu i građanima. Nabrajao je nova prometna rješenja koja su preko Južne obilaznice praktički dovela auto-cestu u središte grada, zatim čišćenje politike iz gradskog elitnog sporta i kulture - što je rezultiralo novim vrhunskim rezultatima nogometnog prvoligaša i nagradama za umjetničku kvalitetu koje je osvojio osječki HNK. Izuzetan emotivni dojam na okupljene je ostavio u trenutku kad je objašnjavao projekte proširenja tramvajske pruge, budućeg Trga Nikole Tesle u Donjem gradu, stambenog i poslovnog kopleksa na području današnje luke Tranzit, turističke inovacije pod radnim nazivom "Vodeni tramvaj", budućeg parka na Gornjodravskoj obali, te konačnoj urbanizaciji Šamačke ulice i promjenama koje će se dogoditi u gradskim dnevnim migracijama kad za koji dan bude dovršen pješački spoj postojećih dravskih šetnica u 10 kilometara dugu promenadu. Vrkić se nije libio govoriti ni o aktualnim temama iseljavanja mladih, argumentirajući kako promjene na kojima je radio i ove koje je isplanirao uključuju stvaranje razloga za ostanak mladih i talentiranih, te njihovo uključivanje u razvoj grada. Na kraju, Vrkić je uz ovacije zatražio potporu za novi mandat u kojemu je potrebno odraditi sav započeti posao.

Na skupu su predstavljeni mladi i stručni kandidati za zamjenike gradonačelnika. Boris Piližota dolazi s kombinacijom iskustva iz realnog sektora (osiguranje, bankarstvo) i mirovinskog sustava. Ima vrlo jasne vizije gradskih gospodarskih potencijala i prepoznaje vrijednost političkog prostora kojega je Vrkić umirio i priredio za razvojne projekte. Žana Gamoš ima konkretno iskustvo iz čak dva trgovačka društva u gradskom suvlasništvu koje je u zadnjih nekoliko godina iz negativnog salda preustrojila u tvrtke koje pozitivno posluju. Njezina je ambicija nastaviti s Vrkićem raditi posao ističući kako jedino Osijek ima gradonačelnika koji je svakoga dana na poslu već u 6,00 sati ujutro i kojega radnici na gradskim gradilištima poznaju bolje od svojih poslovođa, jer Vrkić gradilišta obilazi svakoga dana.

Potporu Vrkićevoj kandidaturi iznijeli su i predstavnici stranaka: ANU, HSS, SDP i HNS.

Drago Šerić, predsjednik ANU, istaknuo je kako je tijekom Vrkićeva mandata za programe umirovljenika i građana u potrebi iz gradskog proračuna izdvojeno čak 4,5 puta više novca nego što je zakonski određeno - jer Vrkić prati i zna s kakvim se problemima susreću građani tih kategorija.

Predsjednik HSS-ove regionalne asocijacije, Zvonko Pongrac smatra kako Vrkić treba nastaviti posao upravo iz razloga što je nakon dugih godina stagnacije grad konačno dobio operativca koji prepoznaje potrebe građana i trudi se djelovati praktično i konkretno.

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, izazvao je aklamativni aplauz kad je, govoreći o izbornom sloganu osječke političke alternative koja "ostaje, da ne bi drugi odlazili", potvrdio kako je upravo činjenica da su u Osijeku svojedobno krivi ljudi ostajali na čelnim pozicijama grada i županije i dovela do toga da se ovo područje danas nalazi među gospodarski najnerazvijenijima. Bernardić je vrlo jasno pogodio u metu kad je nedvosmisleno označio krivce za današnje stanje koji pokušavaju zamjenom teza okrivljavati one koji se trude. Konačno, Bernardić smatra kako je Vrkić trenutno jedino jamstvo da "Osijek nikada neće biti prosjek".

Osječanin Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, vrlo je emotivno govorio o Vrkiću koji se prije četiri godine pokazao spasonosnim rješenjem za Osijek. Vrdoljak smatra kako Osijek zapravo ima obvezu biti model razvoja za cijelu regiju, a da bi to postao on mora biti grad tolerancije i otvorenosti. Shodno tomu, Vrdoljak smatra da grad takvim može učiniti samo Ivan Vrkić, gradonačelnik koji je u proteklom mandatu pokazao što se može napraviti kad neprestano radiš na pomirenju i uključivanju novih ljudi, kad čak i od političkih neprijatelja uspješno praviš prijatelje jer uspijevaš objasniti kako je razvoj grada važniji od svih eventualnih osobnih prijepora. Osijek je zahvaljujući Vrkiću, rekao je Vrdoljak, danas grad političke tolerancije, smirene i pristojne javne komunikacije. I u zadnje četiri godine ni jedan javni medij, ni jedan političar ili politička institucija nikada nisu pod znak pitanja postavili moralnost, kvalitetu i poštenje osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića. I to je, prema Vrdoljaku, iskren i praktičan zalog za šanse Osijeka u budućnosti.















Tekst i foto: Stožer Ivana Vrkića

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: