Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osiguran novac za projekt Osijek II

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.04.2017. 13:49 
Naslov:  Osiguran novac za projekt Osijek II
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović donio je odluke o financiranju II. faze projekata razvoja vodoopskrbe i odvodnje u Osijeku i Poreču, ukupne vrijednosti 609 milijuna kuna. Dio novca stiže iz europske blagajne, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

"Tim odlukama omogućujemo nastavak realizacije dva iznimno važna projekta izgradnje vodnokomunalne infrastrukture u Osijeku i Poreču. To će doprinijeti povećanju kvalitete života stanovnika tih dvaju gradova i većoj razini zaštite okoliša", rekao je ministar Dobrović.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u priopćenju podsjeća da je provedba projekata u Osijeku i Poreču započela i sufinancirala se kroz prethodni operativni program Zaštita okoliša 2007. - 2013., a da je donošenjem odluka o financiranju II. faze stvoren preduvjet za nastavak njihovog sufinanciranja EU sredstvima u narednom razdoblju.

Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture grada Osijeka faza II ukupno je vrijedan 250.849.670 kuna s PDV-om, a sufinancirat će se sa 73,09 posto iznosa prihvatljivih troškova. 'Projekt Osijek' obuhvaća potrebna ulaganja u sustave javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području aglomeracije Osijek i Bilje/Darda te pročišćavanja otpadnih voda izgradnjom sustava javne odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te izgradnjom uređaja za pročišćavanje pitke vode s posebnom tehnologijom uklanjanja arsena s ciljem osiguranja isporuke zdravstveno ispravne vode.





Tekst i foto: Radio Osijek/Hina/TM

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: