Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek prvi grad u Hrvatskoj koji će dobiti farmaceutski savjetodavni centar?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2017. 20:50 
Naslov:  Osijek prvi grad u Hrvatskoj koji će dobiti farmaceutski savjetodavni centar?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Županijska ustanova Ljekarne Osječko-baranjske županije koja je prošle godine objedinjena, zahvaljujući svojem pozitivnom poslovanju i stalnom rastu prihoda nastavlja s investicijskim ciklusom. U osječkom Donjem Gradu, na Trgu Bana Jelačića, otvoren je obnovljeni i novoopremljeni Galenski laboratorij koji je u nazočnosti djelatnika i ravnatelja Ustanove Darka Bajte obišao župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.

Za obnovu vlastitog prostora od 150 četvornih metara i najsuvremeniju opremu uloženo je 460 tisuća kuna. U Galenskom laboratoriju će se proizvoditi više od 100 pripravaka i lijekova za potrebe 30 ljekarničkih jedinica na području Županije. Ovaj moderno opremljeni prostor bit će namijenjen i edukaciji mladih farmaceutskih tehničara.

Od 2009. godine obnovljeno je 15 ljekarničkih jedinica u vrijednosti 13 i pol milijuna kuna. Trenutačno je u tijeku obnova bivšeg prostora Galenskog laboratorija u Retfali u kojem će biti smještene ambulante tri liječnika obiteljske medicine, završava se obnova centralne ljekarne u Đakovu, a u naredna dva mjeseca planira se obnova ljekarne u Valpovu. Prošle godine došlo je do spajanja Ljekarni Đakova, Belog Manastira i Osijeka čime je ostvarena znatna racionalizacija što je dovelo do kvalitetnijeg poslovanje sada jedinstvene ustanove Ljekarni Osječko-baranjske županije. Već ove godine planira se daljnje ulaganje u ove ljekarne u iznosu od preko 5 milijuna kuna, najavljuje je župan Šišljagić.

Ravnatelj županijskih Ljekarni, Darko Bajto najavio je mogućnost otvaranja ljekarničkog savjetovališta u narednom razdoblju. Ono bi bilo, najvjerojatnije, smješteno u Centralnoj ljekarni u Osijeku. Dokazalo se kako bolesnici najviše vjeruju svome liječniku, ali i ljekarniku, kaže Bajto.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: