Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odobren projekt odmorišta za cikloturiste na ruti Utvrde Kolođvar

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.04.2017. 10:31 
Naslov:  Odobren projekt odmorišta za cikloturiste na ruti Utvrde Kolođvar
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministarstvo turizma odobrilo je Općini Antunovac novac za projekt uređenja odmorišta za cikloturiste na biciklističkoj ruti utvrde Kolođvar.

Uredit će se i opremiti odmorište na biciklističkoj ruti u šumi Ivanovac, uz kulturno dobro utvrdu Kolođvar. Odmorište je projektirano kao niz drvenih kućica (kiosaka za pružanje ugostiteljske i druge ponude) s klupama, stalcima za bicikle, koševima za otpad i sjenicom povezanih u cjelinu s uređenim stazama i zelenilom.

Odmorište se planira urediti uz postojeću rutu koja se umrežava s ostalim postojećim i planiranim rutama na području Osječko – baranjske županije, ruta Drava bike Tour, ruta Panonski put mira i Dunavska ruta, a nalazi se na trasi cikloturističke rute izgrađene u sklopu projekta sufinanciranog sredstvima EU kroz program IPA Hungary – Croatia Cross – Border – Bike Project.

Ukupna vrijednost projekta je 422.412 kuna, a odobrena bespovratna sredstva iznose 240.000 kuna i odobrena su temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini.

Ovim projektom nastavlja se razvoj cikloturizma u Općini Antunovac i nadograđuje se javna cikloturistička infrastruktura. Nadalje, realizacijom ovog projekta podiže se kvaliteta života lokalnog stanovništva; unapređuje se kvaliteta turističke ponude i poslovanje OPG-ova s tradicionalnim proizvodima kao poticaj razvoju lokalnog gospodarstva, stanovništvo se potiče na zdrav život, aktivan odmor i boravak u prirodi, a ujedno se povoljno utječe na očuvanje okoliša i ekološku svijest građana.

U sklopu ovog projekta posadit će se 10 stabla topole radi obnove uništene šume što također doprinosi ekološkoj komponenti projekta.

Na lokalitetu Utvrde Kolođvar tradicionalno se održavaju turističke manifestacije na kojima je iz godine u godinu sve veći broj posjetitelja, kako domaćih tako i stranih, a postavljanjem odmorišta za posjetitelje pružit će se dodatni sadržaj za promociju kulturno – povijesne baštine kao turističkog odredišta i povećat će se turistička ponuda Osječko – baranjske županije.



[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: