Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Premijer obećao: Projekt Slavonija preokrenut će negativne trendove u Slavoniji!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65675
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.04.2017. 9:32 
Naslov:  Premijer obećao: Projekt Slavonija preokrenut će negativne trendove u Slavoniji!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je prvom sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanoj na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

U radu Savjeta čiji je predsjednik sam premijer Plenković a potpredsjednica ministrica Gabrijela Žalac, sudjeluju ministri, župani, direktori razvojnih agencija te svi ključni akteri razvoja slavonskog gospodarstva. Savjet će voditi računa o usklađivanju svih politika i pomagati Slavoniji glede ravnomjernog regionalnog razvoja, prometne povezanosti, razvoja malih i srednjih poduzeća te zaustavljanja iseljavanja stanovništva radi izgradnje budućnosti svoga zavičaja.

Na prvom radnom i operativnom sastanku Savjeta u Osijeku predstavljen je Projekt Slavonija, Baranja i Srijem te aktivnosti resornih ministarstava i institucija na području pet slavonskih županija te Strateški razvojni projekti za te županije.

Predsjednik Vlade Plenković rekao je kako Vlada želi preokrenuti negativne demografske i gospodarske trendove u Slavoniji te staviti naglasak na njezin razvoj korištenjem domaćih i europskih financijskih izvora. Podsjetio je da nam je na raspolaganju oko 2,5 milijarde eura za različite operativne programe usmjerene na razvoj istoka Hrvatske, posebice u smislu regionalnog razvoja, ruralnog razvoja, poljoprivrede, upravljanja državnom imovinom, prometa, graditeljstva, energetike, šuma, voda itd.

Prepoznali smo da ratom opustošena područja 90.-ih godina žive s tim posljedicama - negativnim demografskim trendovima i iseljavanjem. Zadaća je Vlade i naša ambicija da pokušamo korigirati te negativne trendove, stavimo naglasak na razvojni aspekt cijele Slavonije i instrumentima koji su na raspolaganju, i nacionalnim i europskim, učinimo u našem mandatu iskorake koji su vidljivi, relevantni i prepoznatljivi za naše ljude“, istaknuo je Plenković.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac kazala je kako je Vladin cilj ravnomjerniji razvoj Slavonije, povećanje privlačenja sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova te jačanje kapacitete jedinica lokalne samouprave za realizaciju nacionalnih i EU projekata. U tom smislu, 684 milijuna kuna već je osigurano iz Europskih fondova, čime je započela realizacija „Projekta Slavonija“ od čega je 40,8 milijuna kuna vezano za projekte iz njezinog resora.

Ministar državne imovine Goran Marić najavio je kako će od 1. svibnja ustrojiti odjel svog ministarstva u Osijeku kako bi lakše obrađivali predmete koji su već godinama na čekanju a čijim bi se stavljanjem u funkciju moglo pomoći revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, dok je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić obećao kako će od 2,4 milijarde eura koliko je Hrvatskoj na raspolaganju iz programa ruralnog razvoja više od pola završiti na području slavonskih županija.

Kroz redovite susrete ovoga Savjeta, a održat ćemo ih u svim slavonskim županijama, vidjet ćemo kakve smo iskorake napravili i kroz godine koje su pred nama držat ćemo temu Projekt Slavonija živom, angažiranom, punom sadržaja i konkretnih rezultata za sve naše ljude na istoku Hrvatske“, obećao je na kraju sjednice Plenković.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
modri
Offline
Ukupno postova: 127
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.04.2017. 13:38 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ne znam zašto ali ja ovom čovjeku vjerujem jer je u kratkom vremenu napravio jako puno dobrih stvari

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
simo031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6329
Lokacija: Ludoland
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.04.2017. 6:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dolaze izbori. Političari opet pune vreće sa predizbornim obećanjima...

_________________
http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: