Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Filozofske šetnje - prijave

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.04.2017. 8:53 
Naslov:  Filozofske šetnje - prijave
25.04.2017. 8:53
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga Mala filozofija vas poziva na sudjelovanje u programu filozofskih šetnji koje će se održati u svibnju i lipnju u Osijeku. Ideja filozofskih šetnji je relativno nova u filozofiji i poprima različite oblike u individualnom i grupnom pristupu. U Osijeku će prakticirati grupnu šetnju sa zainteresiranim sudionicima koji će imati priliku raspravljati o raznim temama kojima se bavi suvremena filozofija i koje vas prate u svakodnevnom životu, ali o kojima inače ili nemate vremena raspravljati ili ne postoji javni prostor za raspravu. No, to ne znači da su filozofske šetnje namijenjene isključivo osobama koje se stručno bave spomenutom problematikom. U udruzi Mala filozofija uvijek rado pozivaju sve građane da im se pridruže u raznim aktivnostima koje provode širom Hrvatske i u inozemstvu, budući da se bave prvenstveno filozofskom praksom, koja ima cilj približiti filozofiju široj publici i pokazati kako filozofiranje upravo jest pozitivna vještina dostupna svima, bez obzira na profesiju, dob, iskustvo.

Maksimalan broj sudionika filozofskih šetnji bit će ograničen na 15, stoga vas mole da im se javite na mail zorankojcic[at]gmail[dot]com kako biste se prijavili za sudjelovanje.

U ovom pilot programu održat će četiri filozofske šetnje u dva mjeseca, a svaka će šetnja imati određenu širu i užu tematiku o kojoj će sudionici imati priliku detaljno raspravljati. Filozofska će se šetnja sastojati od pojedinačnih rasprava uz šetnju i grupnih rasprava koje će voditi moderator. Cilj je vratiti javne rasprave javnosti te iskoristiti i javne prostore pri tome. Osijek je bogat parkovima i šetnicom uz Dravu te vjerujemo da će taj prostor i dodatno biti inspirativan za diskusije, nove ideje i filozofiranje. Time žele potaknuti prirodnu ljudsku znatiželju kroz koju upoznajemo sebe i svijet u kojem živimo, raspoznajemo koje misli su usvojili od društva, a koje su naše autohtone, promišljamo o društvenim i osobnim moralnim sudovima, prepoznajemo važno od trivijalnog te jasnije usmjeravamo vlastite misli i kritički promatramo stvarnost.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, mole da se na navedeni kontakt javite do 25. travnja 2017. Detalje o mjestu i vremenu održavanja filozofskih šetnji dogovorit će naknadno, s izabranim sudionicima.

Moderator filozofskih šetnji bit će Zoran Kojčić, doktorand filozofije na Sveučilištu u Sofiji i član udruge Mala filozofija.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: