Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji javnih prometnih površina u Kampusu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65697
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.04.2017. 12:07 
Naslov:  Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji javnih prometnih površina u Kampusu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osijeku jučer je potpisan ugovor o početku radova na izgradnji javnih prometnih površina u sveučilišnom Kampusu koje će osigurati bolju prometnu komunikaciju u Kampusu te olakšati građevinske radove na gradnji novog studentskog paviljona.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivica Vrkić, rektor osječkog Sveučilišta Željko Turkalj i predstavnik izvođača radova, tvrke „Gradnja“, Davor Mandura. Potpisivanjem ovog ugovora između Grada, Sveučilišta i izvođača radova započinje prva faza velikog infrastrukturnog projekta – izgradnja spojne ceste koja se nalazi ispred buduće zgrade studentskog paviljona.

Gradnja te prometnice započela je još gradnjom Poljoprivrednog i Građevinskog fakulteta, no nije dovršena te se ne može ući na jednoj strani Kampusa a izaći na drugoj. Izvedbom ovog projekta poboljšat će se prometna povezanost u Kampusu, omogućit će se kružni promet kroz njega te će se olakšati pristup vatrogasnim vozilima, vozilima hitne pomoći i drugim službama u budućnosti kada studentski paviljon bude dovršen.

Grad će se u projekt uključiti kroz izgradnju svih potrebnih infrastrukturnih sadržaja – prilaznih cesta, parkirališta, zelenih površina... Gradonačelnik Vrkić istaknuo je potrebu poboljšanja uvjeta studiranja kako bi studenti ostali u Osijeku živjeti i raditi.

Podsjetimo, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku dobilo je bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj za projekt „Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku“.

Izgradnja novog studentskog paviljona bitno će poboljšati smještajne kapacitete studenata osječkog Sveučilišta jer je dosadašnji kapacitet bio 669 ležajeva, dok će kapacitet novog paviljona biti novih 800 ležajeva. Po završetku projekta ukupan broj kreveta za studente u Osijeku iznosit će 1.465, što čini 8.6% ukupnog broja studenata.

Ukupna vrijednost investicije u prvoj fazi bit će oko 120 milijuna kuna, a s opremanjem paviljona popet će se na konačnih 174 milijuna. Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci.





Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: