Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku bira novog rektora!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65779
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.03.2017. 15:29 
Naslov:  Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku bira novog rektora!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U utorak, 28. ožujka 2017. godine, u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Trg Sv. Trojstva 3) održana je 6. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2016./2017. Na njoj su članovi Senata, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Željkom Turkaljem, razmatrali i usvojili ukupno 25 točaka dnevnog reda, od kojih izdvajamo javnosti najzanimljivije odluke i informacije.

Akademskoj zajednici i široj javnosti zasigurno će najzanimljivija biti informacija da je Senat, budući da aktualnom rektoru prof. dr. sc. Željku Turkalju mandat službeno istječe 30. rujna 2017. godine, donio odluku o pokretanju postupka izbora rektora Sveučilišta u Osijeku.

Imenovano je peteročlano Povjerenstvo za prikupljanje prijedloga kandidata za izbor rektora Sveučilišta u sastavu: prof. dr. sc. Drago Šubarić, redoviti profesor i dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek (biotehničke znanosti, predsjednik), prof. dr. sc. Vladimir Cini, redoviti profesor i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku (društvene znanosti), prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, redovita profesorica i dekanica Umjetničke akademije u Osijeku (umjetničko područje), Dubravka Pađen Farkaš, ravnateljica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (predstavnica ostalih zaposlenika u Senatu) i Stjepan Ćurčić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku (predstavnik studenata).

Postupak izbora rektora Sveučilišta službeno počinje 3. travnja, a stručna vijeća znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica Sveučilišta obvezna su najkasnije do 5. lipnja prijedloge kandidata za izbor rektora Sveučilišta dostaviti Povjerenstvu koje je dužno najkasnije do 7. lipnja rektoru Sveučilišta dostaviti Izvješće o prikupljenim prijedlozima kandidata i priloženu dokumentaciju. Nakon toga Rektor Sveučilišta dužan je najkasnije do 16. lipnja sazvati sjednicu Senata na kojoj će se utvrditi službena lista kandidata, a najkasnije do 30. lipnja sazvati Izbornu sjednicu Senata na kojoj će kandidati javno prezentirati svoje programe rada. Potom će tajnim glasovanjem biti izabran novi rektor Sveučilišta u Osijeku koji će na dužnost stupiti s danom 1. listopada 2017. godine, odnosno s početkom nove akademske godine.

Nadalje, na temelju nedavno donesenih Pravilnika o sprečavanju nepotizma na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Pravilnika o sukobima interesa i obveza na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, članovi Senata imenovali su deveteročlano Povjerenstvo za suzbijanje nepotizma na Sveučilištu u Osijeku i deveteročlano Povjerenstvo za odlučivanje o profesionalnom sukobu na Sveučilištu u Osijeku.

Osim toga, Senat je prihvatio ustroj novih stručnih i sveučilišnih studija. To su: Stručni studij Računarstvo na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek; Preddiplomski sveučilišni studij Kompozicija s teorijom muzike, smjerovi: Kompozicija i Teorija muzike, na Umjetničkoj akademiji u Osijeku; Diplomski sveučilišni studij Tamburaško umijeće na Umjetničkoj akademiji u Osijeku; Preddiplomski sveučilišni studij Žičani instrumenti, smjerovi: Gitara i Tambura, na Umjetničkoj akademiji u Osijeku; Diplomski sveučilišni studij Fizioterapija na Medicinskom fakultetu Osijek, kao i Poslijediplomski specijalistički studij Digitalni marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

K tome, s obzirom da je aktualni dekan Pravnog fakulteta Osijek izv. prof. dr. sc. Boris Bakota na osobni zahtjev razriješen dužnosti s danom 31. ožujka 2017., Senat je donio odluku o imenovanju prof. dr. sc. Rudolfa Scitovskog, prorektora za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Osijeku, za v. d. dekana Pravnog fakulteta Osijek. Imenovani v. d. dekana na dužnost će stupiti s danom 1. travnja i obavljat će ju do izbora novoga dekana Pravnog fakulteta Osijek, a najkasnije do 14. lipnja 2017. godine.

Na 6. sjednici Senata, između ostaloga, potvrđen je i izbor sedmero sveučilišnih nastavnika s Medicinskog fakulteta Osijek i Poljoprivrednog fakulteta Osijek u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora. Potvrđen je i izbor novih članova Senata iz reda studentskih predstavnika poslijediplomskih studija. To su: Stjepan Dravinski, student poslijediplomskog interdisciplinarnog sveučilišnog studija Europski studiji na Doktorskoj školi Sveučilišta u Osijeku, te Vlatko Kopić, student poslijediplomskog sveučilišnog studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Osijek.





Tekst: Prof. dr. sc. Željko Turkalj, v.r.
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: