Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



PKOI Delfin iz Osijeka osvojio pregršt medalja na regionalnom natjecanju u Zadru!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.03.2017. 14:28 
Naslov:  PKOI Delfin iz Osijeka osvojio pregršt medalja na regionalnom natjecanju u Zadru!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

PK Zadar bio je domaćin plivačkog natjecanja za osobe s invaliditetom i ugostio 100 natjecatelja. Pod krovnom organizacijom, Hrvatskim plivačkim savezom osoba s invaliditetom te uz pomoć Grada, Županije, ŠC Višnjik i sponzora Ottobock, održalo se otvoreno Regionalno PH na kojem je sudjelovalo 13 klubova iz Hrvatske i Slovenije.

Plivači su se natjecali u 12 disciplina u 2 dijela programa te u 16 kategorija (fizička i intelektualna oštećenja). Na natjecanju su nastupili i Hrvatski reprezentativci, sudionici europskih i svjetskih natjecanja; medalje su se dijelile u svakoj kategoriji, kao i u otvorenoj konkurenciji za 3 najbrža rezultata natjecanja svake discipline.

Posebno smo ponosni na kategoriju C21- kategorija za osobe s Down sindromom koja je uvrštena u kategorije tek 2016. u Zadru. 

  Nadamo se da je ovo natjecanje pomoglo otvaranju novih horizonata za sve osobe s invaliditetom.

Natjecanje je otvoreno pokaznom utrkom plivača „Zadra“ iz programa„Sreća u vodi“ . Iduće natjecanje koje plivači očekuju je u svibnju u Zagrebu .

Svi prisutni obilježili su bazen Višnjik ovu subotu, naročito natjecatelji koji su pokazali snagu duha i tijela. I dalje se stremi prema popularizaciji plivanja i sporta za osobe s invaliditetom.

Kao i svaki put do sada i PKOI DELFIN iz Osijeka zabilježio je značajne rezultate.

Vratio se s pregršt medalja. Kristina Tekmetarović vratila se s 3 zlatne medalje koje je dobila u disciplinama 50m leđno, 100m leđno, 50m prsno i jednim srebrom na 50m slobodno. Iza nje je po uspjehu Denis Lenger koji ima 1 zlato na 50m leđno, 2 srebra na 100m prsno i 100m slobodno i 1 broncu na 50m slobodno. Zatim slijedi Franko Štimac sa 1 srebrom na 50m leđno i 2 bronce na 100m slobodno i 50m slobodno. Iza njega slijedi Marijan Gazdić sa srebrnom medaljom na 50m leđno te Juraj Plazibat s 2 srebra i Marko Šilović s 1 srebrom. Ništa manje važni nisu bili ni Tin Barbarić, Tomislav Benkotić i Matej Karačić Šoljić koji su ovaj put imali prejaku konkurenciju i nisu se uspjeli okititi s medaljama.





Tekst i foto: Snježana Benkotić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: