Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Međunarodni dan Down sindroma obilježen i u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.03.2017. 15:29 
Naslov:  Međunarodni dan Down sindroma obilježen i u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Međunarodni dan Down sindroma u Osijeku je obilježen na glavnom trgu gdje su se s djecom i roditeljima, članovima Udruge za Down sindrom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka družili brojni školarci, predstavnici ustanova koje pomažu rad udruge, političari, glazbenici i nogometaši NK Osijeka.

Postavljeni su i štandovi s promotivnim materijalima, figuricama i slatkišima, a u zrak je pušten 21 balon. Upravo 21. ožujka odabran je kao dan obilježavanja zbog tri reprodukcije 21. kromosoma, što je glavno genetsko obilježje osoba s Down sindromom.



Predsjednik Udruge za Down sindrom Božidar Jukić zahvalio je svima na potpori te rekao kako su pomaci u rješavanju problema s kojima se suočavaju vidljivi, ali i da je posla još mnogo. Kazao je kako je i dalje najveći problem rješavanje statusa djece koja često moraju nepotrebno na vještačenja radi dokazivanja invalidnosti i osiguravanja prava na dječji doplatak.

Ovim okupljanjem želi se poslati poruka da, s podizanjem standarda rane edukacije i terapije, osobe s Down sindromom mogu postati ravnopravni članovi društva, pohađati vrtiće i redovne škole, pronalaziti poslove i sudjelovati u svim aspektima života.

Druženje se nastavlja navečer u 20 sati u Lounge baru Waldinger u Portanovi, uz nastup Igora Delača, Džuboks benda i Marina Bulića.







Tekst i foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: