Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dani Croduina [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.03.2017. 21:16 
Naslov:  Dani Croduina [2017.]
01.04.2017. 10:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dani Croduina događaj su koji se održava povodom svjetskog Arduino dana te okuplja stručnjake iz područja raznih modernih i popularnih tehnologija poznatijih pod nazivom STEM(Science, Technology, Engineering, Mathematics). Nazvani su po Croduinu, prvoj hrvatskoj Arduino kompatibilnoj pločici, a ove godine se u svom trećem izdanju održavaju u Domu Tehnike u Osijeku, Trg Jurja Križanića 1. Tematika predavanja koja se održavaju u sklopu događaja su mnoge teme koje su danas popularne makerima - sve široj skupini ljudi koja se bavi elektronikom, 3D printanjem, programiranjem hardwarea i slično, bilo profesionalno ili hobistički. Događaj svake godine organizira firma e-radionica.com, koja i stoji iza pločice Croduina te mnogih drugih koje proizvodi u Hrvatskoj.

Predavanja će biti održana 1. travnja 2017. s početkom u 10:30 na lokaciji Dom Tehnike, Osijek. U "jutarnjem" dijelu programa Filip Skorup, dizajner, web developer i maker u sve ostalo slobodno vrijeme, će nas usmjeriti i upoznati s mikrokontrolerima naprednijima od Arduina. Nakon njega slijedi Valent Turković, proglašen jednim od 100 najvećih nositelja promjena u centralnoj i istočnoj Europi, koji će nam objasniti značaj open-source hardwarea i što možemo očekivati od njega u budućnosti. Prije pauze za kavu Goran Pintarić, volonter u osječkom #labOSu, pokazat će nam mogućnosti vrlo poznatog i popularnog BBC micro:bit-a.
Nakon pauze, Denis Vajdak, student osječkog FERIT-a koji u sve svoje slobodno vrijeme programira na ozbiljnim projektima, će nam objasniti i demonstrirati svoj servis za slanje i spremanje podataka preko interneta Veripass. Konačno, David Zovko, osnivač najpoznatije hrvatske makers firme e-radionica.com i kreator Croduina, dokanut će se problema za svakoga tko pravi vlastiti hardware - izrade tiskanih pločica te pokušati ponuditi rješenje.

Predavanja su realizirana u organizaciji e-radionica.com te zahvaljujući udruzi #labOS te ZTK-OBZ koja je osigurala prostor.

Subota, 1. travnja 2017.
10:30 - "Što nakon Arduina? 32-bitni mikrokontroleri": Filip Skorup, NTH Group
Napokon si spreman napraviti nešto konkretnije od običnog paljenja ledice? Ponekad sami sebi toliko zakompliciramo projekt da lupimo od zid. OK - u većini slučajeva probijemo zid i idemo dalje, ali s vremenom nam je potreban veći čekić: napredniji mikrokontroler.

11:30 - "Otvoreni hardware kao budućnost hardwarea": Valent Turković, MeshPoint
Otvoreni hardware(open-source hardware) uzima sve veći zamah i svakim danom možeš pronaći novi i inovativni hardwareski proizvod u čiju unutrašnjost imaš potpuni uvid. Kako se to isplati proizvođačima i što očekivati u budućnosti od ovakvog pristupa - saznaj na ovome predavanju.

12:30 - "Uključimo budućnost danas - micro:bit": Goran Pintarić, #labOS
U svijetu u kojem postoji velika količina ogoljenih računalnih pločica kao što su Raspberry Pi i slične varijacije, BBC podiže ljestvicu sa svojevrsnom reinkarnacijom svog BBC Micro modela iz 1982, ponovno se upuštajući u ulogu kreatora promjena. Tijekom ovog predavanja uvjeri se zašto micro:bit zaslužuje ovoliku pažnju koliku je dobio.

13:30 - 14:00 - pauza za razgovor i kavu

14:00 - "Servis za slanje podataka preko interneta Veripass": Denis Vajdak, FERIT student
Glavna ideja Internet of Things(IoT) pokreta je umrežavanje što više uređaja na što više različitih razina. Saznaj kako i koliko je komplicirano umrežiti uređaje na fizičkoj razini koristeći web servis Varipass kojega je u potpunosti razvio student FERIT-a - Daniel Vajdak.

15:00 - "Problem izrade tiskanih pločica u malim količinama": David Zovko, e-radionica.com
Ako si ikada htio napraviti vlastitu tiskanu pločicu, vrlo je moguće da si nakon nekoliko dana(tjedana) dizajniranja doživio šok kada si saznao koliko će izrada koštati. Kako pristupiti problemu i kako ga riješiti, dođi i saznaj.

Sva predavanja su besplatna te prijave nisu potrebne. Broj mjesta je ograničen.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: