Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Knjižara Nova: Predavanje i rasprava "Muzealac u arhivu"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.03.2017. 20:52 
Naslov:  Knjižara Nova: Predavanje i rasprava "Muzealac u arhivu"
21.03.2017. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predavanje i rasprava: Muzealac u arhivu arhivski izvori u mozaiku zavičajne povijesti održat će se u utorak, 21. ožujka 2017. s početkom u 19 sati u Klubu knjižare Nova.

gošća-autorica:
Silvija Lučevnjak, ravnateljica i kustosica Zavičajnog muzeja Našice

Muzeji pružaju vizualizaciju i opipljiv dojam bliske zavičajne povijesti
– arhivi pružaju dijelove konteksta muzejskih izložaka.

3. u nizu predavanja s raspravama:

Državni arhiv u Osijeku nastavlja s organiziranjem niza predavanja s raspravama na odgovarajuću temu povezanu s arhivskim gradivom i aktualnim arhivskim istraživanjima i to upravo iz perspektive i riječima samih korisnika, istraživača raznih struka..

Muzejska struka kao bliska sestra arhivske struke upravo u arhivima pronalazi izvore za istraživanje povijesnog konteksta u kojem muzejski izlošci dobivaju svoje puno značenje i sadržaj. Tu i arhivsko gradivo dobiva svoje istaknuto mjesto kroz vizualizaciju svoga baštinskog sadržaja koji bez istraživanja i prezentiranja ostaje samo skriveno blago.

U nedostatku odgovarajućeg prostora za javna okupljanja u samom arhivu, Klub knjižare Nova i nadalje pruža svoje gostoprimstvo ovim predavanjima u mjesečnim razmacima i stalnom terminu svakog trećeg utorka u mjesecu.


Gošća-autorica: Silvija Lučevnjak

U Zavičajnom muzeju Našice kao kustosica i ravnateljica radi od 1999. godine. U svom stručnom radu temeljno se bavi istraživanjima baštine grada Našica i našičkog područja, a djelovanjem kao ravnateljica muzeja znatno doprinosi očuvanju baštine našičkog kraja i promociji njegove kulturno-povijesne i prirodoslovne baštine, njezinom prezentacijom i popularizacijom kroz muzejski rad, brojna lokalna događanja i djelovanje više udruga, osobito lokalnog ogranka Matice hrvatske.

Objavljuje stručne i znanstvene radove u katalozima izložaba te stručnim i znanstvenim časopisima, a kroz rad stručnih udruga daje svoj doprinos na lokalnoj, područnoj i nacionalnoj razini. Dobitnica je godišnje nagrade Osječko-baranjske županije 2001. godine za postignuća u radu, a 2014. godine je za rad na izložbi o likovnoj baštini obitelji Pejačević s dr. sc. Jasminkom Najcer Sabljak primila godišnju nagradu Osječko-baranjske županije za kulturu. Iste godine im je Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske dodijelilo Povelju Radovan Ivančević za unapređenje i promicanje povijesti umjetnosti, a Hrvatsko muzejsko društvo godišnju nagradu za istraživanje na projektu izložbe.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: