Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Hrvoje Jurić na biciklu za 35 dana odvozio rutu London-Istanbul

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.03.2017. 8:56 
Naslov:  Hrvoje Jurić na biciklu za 35 dana odvozio rutu London-Istanbul
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poznati biciklist Hrvoje Jurić završio je svoju posljednju „ultra maratonsku“ avanturu - u 35 dana svojim Propelom prešao je više od 3.400 kilometara na relaciji od Londona do Istanbula!

Od sredine veljače do sredine ožujka Hrvoje je na svojoj Facebook stranici redovito objavljivao fotke i izvještavao o svojim putešestvijama između ove dvije krajnje točke Europe. Tijekom ovih 35 dana Hrvoje je svakodnevno vozio između 100 i 140 kilometara, no čovjek koji je 36 dana proputovao biciklom od Osla do Nordkappa to je uspješno odradio.



Ruta putovanja vodila ga je od Londona preko Pariza, Basela, Verone preko Alpa, Hrvatske, Srbije, Bugarske i Grčke do konačnog cilja - Istanbula. Naravno da ni ovo putovanje nije bilo bez svojih čari i „čari“, od lošeg vremena, kiše, magle, čopora divljih pasa, uskih, blatnjavih i vijugavih cesta i makadama, neprekidnih uspona i padova, da bi ga pri ulasku u Istanbul dočekale nepregledne kolone automobila u pet traka u jednom smjeru. S druge strane, cijelim putem susretao je ljubazne i drage ljude, davao intervjue za lokalne medije, stjecao nova prijateljstva i radio sjajnu promociju biciklizma kao sportske discipline ali i Hrvatske kao zemlje.

I ne treba zaboraviti ono najvažnije: ovo je bila humanitarna vožnja čiji je cilj bio, kako sam Hrvoje kaže, prikupiti dovoljno sredstava kako bi se kupilo osnovne namirnice za 15 obitelji koje se nalaze u teškim egzistencijalnim problemima. Točnije, Hrvoje je pokušao pomoći ženama koje su ostale bez svojih muževa i bez primanja prikupljanjem 30.000 kuna kojima će im se kupiti svakodnevne potrepštine (brašno, sol, ulje, potrepštine za kupaonicu, pranje odjeće i sl.).



Kako bi prikupio potrebna sredstva, Hrvoje je na platformi Indiegogo pokrenuo crowdfunding kampanju čiji je cilj prikupiti 4.300 američkih dolara. Do sada je prikupljeno nešto preko 3.597 dolara, odnosno 84% potrebnih sredstava, ali kampanja traje do ponedjeljka i Hrvoje je još jednom pozvao sve zainteresirane da se uključe doniranjem makar i jedne kune ili jedne kave. Svi koji se žele uključiti u kampanju to mogu učiniti ovdje.



Hrvoje se danas planira vratiti u Hrvatsku, a mi mu ispred portala Osijek031 čestitamo na posljednjem pothvatu u nadi da će i on, kao i prethodno putovanje, danas-sutra biti ukoričen u zanimljivo štivo.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Hrvoje Jurić/Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: