Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Općina Antunovac nastavlja sponzorirati sibirskog tigra u osječkom ZOO vrtu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.03.2017. 13:34 
Naslov:  Općina Antunovac nastavlja sponzorirati sibirskog tigra u osječkom ZOO vrtu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Općina Antunovac i slijedeće četiri godine bit će sponzor sibirskom tigru u ZOO vrtu Osijek.

Novi sporazum o sponzoriranju sibirskog tigra u Zoo vrtu potpisali su Općina Antunovac i gradsko komunalno poduzeće Unikom. Ugovor je potpisan na četiri godine, a općina će izdvojiti 4.000 kn na godinu, odnosno 16.000 kn za četiri godine. Sredstva su namijenjena poboljšanju uvjeta stanovanja i prehrane tigra, poboljšanju uređenja nastambe, ishrane i zdravstvene brige o ovoj rijetkoj životinji.



Antunovac je prva općina koja je još 2014. godine prihvatila poziv Unikoma za sponzoriranje jedne od životinja u osječkom ZOO vrtu tako da sibirskog tigra sponzoriraju već četvrtu godinu zaredom. Načelnik općine Ivan Anušić pozvao je sve druge općine i gradove da im se pridruže u ovoj akciji.

Ispred Unikoma i ZOO vrta zahvalili su se općini Antunovac. ZOO vrt ima još nekoliko sličnih sponzorskih ugovora, a ima i više posvojiteljskih ugovora građana koji za 200, 400 ili 600 kn „posvoje“ životinju ali, naravno, ne mogu ju nositi kući.

Inače, tigar je star 18 godina i još nema ime. Hrani ga se svaki dan s 8 do 10 kg junećeg mesa, osim nedjelje. Tigar jako voli vodu, pa mnogo vremena boravi u vodi. Ako ga posjetitelji žele vidjeti, najbolje vrijeme je sada, u proljeće, ili na jesen, jer ljetne vrućine mu ne pašu pa ljeti cijeli dan uglavnom provede u nastambi.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Općina Antunovac

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: