Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Završena obnova istočnog pročelja bivše Ugostiteljske škole

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65697
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.03.2017. 10:52 
Naslov:  Završena obnova istočnog pročelja bivše Ugostiteljske škole
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon više od šest mjeseci radova, završen je prvi dio obnove pročelja kuće Maksimović, Osječanima poznatije kao bivše Ugostiteljsko-turističke škole.

Radovi su započeli krajem kolovoza prošle godine, a skele i zaštitne cerade oko istočnog dijela ove reprezentativne građevine u samom središtu grada uklonjeni su ovih dana.

Kako smo već pisali, ovaj donedavno zapušteni i oronuli objekt od Osječko-baranjske županije na javnom natječaju kupila je tvrtka Monte Mont. Cijeli postupak obnove išao je dosta sporo jer je kuća Maksimović, sagrađena 1896., zaštićeni spomenik kulture, što znači da je svaki detalj projekta bio pod strogim nadzorom Konzervatorskog odjela.

Konzervatori su insistirali na minucioznoj obnovi karakterističnog neobaroknog pročelja, pa je nanesena nova boja koja je izvorna boja građevine, a morali su se detaljno obnoviti i svi ukrasi na kući.

Slijedi uređenje pročelja u Ulici Republike i Sunčanoj ulici, a potom i unutarnji radovi na uređenju objekta, uključujući uređenje dvorišta koje je zaraslo korovom. Plan novog vlasnika je cijeli objekt obnoviti do kraja godine te ga pretvoriti u elitni poslovni prostor koji će se davati u najam potencijalnim zakupcima, kao i otvoriti ugostiteljski objekt u podrumu gdje je nekoć bila školska menza.









Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Konačno počela obnova bivše Ugostiteljske škole!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
dim
Offline
Ukupno postova: 168
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 13.03.2017. 15:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vidio sam u subotu u živo, a i danas na fotografijama da su ostale neke neobojane fleka, zašto????. na istočnom "završenom" pročelju. I još nešto po meni bitno, zašto se nije obnovilo krovište, koliko sam vidio ne izgleda sjajno, osobito one ukrasne uglovne kupole sa šilastim završetcima. Koliko znam trebalo bi krenuti obnovu od krova, ako je uopće u planu, a bilo bi šteta da nije.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: