Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Filozofski fakultet: Tribina "Pravo na život, pravo na smrt"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.03.2017. 9:53 
Naslov:  Filozofski fakultet: Tribina "Pravo na život, pravo na smrt"
Od 15.03.2017. 10:00 do 16.03.2017. 9:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Studentske udruge Filozofskog fakulteta Osijek ove su akademske godine započele intenzivnu i produktivnu suradnju na zajedničkim projektima. Uz organiziranje izvannastavnih i neformalnih aktivnosti za studente Filozofskoga fakulteta (Slušaonica novovalne glazbe i Božićni party) studentske udruge žele pružiti i formalne akademske sadržaje. Tako je nastala ideja o organizaciji Prve interdisciplinarne tribine studentskih udruga Filozofskog fakulteta Osijek, čiji je cilj akademsko napredovanje te razvoj kritičke misli svih sudionika i posjetitelja.

Prva interdisciplinarna tribina studentskih udruga Filozofskoga fakulteta Osijek isplanirana je kao dvodnevni događaj koji će se održati u srijedu, 15. ožujka i u četvrtak, 16. ožujka 2017. u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta od 10,00h.

Krovna je tema tribine Pravo na život, pravo na smrt, a svaka studentska udruga potpuno je autonomno odabrala teme svojih izlaganja sukladno krovnoj temi. Tako će se prvoga dana tribine Međunarodna udruga studenata povijesti ISHA Osijek baviti analizom odnosa prema obespravljenim i marginaliziranim skupinama u antici i srednjem vijeku, robovlasničkim sustavom zapadno-europskih zemalja i SAD-a od 16. do početka 19 stoljeća te odnosom prema mentalno oboljelim pojedincima u 20. stoljeću. Udruga studenata anglistike Glotta bavit će se problematikom umjetnog života u djelu Do Androids Dream of Electric Sheep? i filmskoj adaptaciji Blade Runnera (Istrebljivač). Naziv izlaganja Udruge studenata informatologije Libros bit će Definiranje neprijatelja – dehumanizacija „nepoželjnih“, a Udruga studenata pedagogije USPOS imat će izlaganje na temu smrtne kazne.

Drugi dan tribine Udruga studenata filozofije LogOs bavit će se pitanjem je li suicid moralna obveza ili sebičan čin pojedinca. Studentski književni klub Aleph problematizirat će (ne)mogućnost ostvarivanja prava na život i smrt nakon narkomanske ovisnosti oprimjerenu likovima iz romana Zeleni pas Nade Mihelčić i Mi djeca s kolodvora Zoo Christiane F., a Udruga studenata psihologije Psihos pravo na smrt u odnosu na eutanaziju.

Nakon svakog izlaganja uslijedit će rasprava s publikom o izloženoj temi.

Tribina je otvorena za SVE zainteresirane posjetitelje.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: