Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad uskoro zabranjuje uvođenje pasa na sva dječja igrališta na području Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.03.2017. 13:24 
Naslov:  Grad uskoro zabranjuje uvođenje pasa na sva dječja igrališta na području Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ivica Vrkić, direktor Unikoma Davor Vić i Hrvoje Karač ispred Udruge Pobjede predstavili su promotivne akcije „Volim pse!“, „Želim čist grad!“ i „Činim pravu stvar!“ čiji je cilj osvijestiti vlasnike pasa da se odgovorno ponašaju po pitanju „kakica“ njihovih četveronožnih ljubimaca.

Akcija je započela prije nekoliko dana postavljanjem novih posuda za odlaganje psećeg izmeta. Ukupno se planira postaviti 50 posuda: deset ih je već postavljeno u širem centru grada, a preostalih 40 postavit će se tijekom proljeća tamo gdje sami građani Osijeka ocijene da je najpotrebnije.



Unikom je također predstavio novi stroj za sakupljanje otpada, uključujući i pseći izmet. Stroj radi na električni pogon, nečujan je i moći će se koristiti i noću bez uznemiravanja građana dok spavaju.

Iz Udruge Pobjede najavili su dijeljenje besplatnih biorazgradivih vrećica za pseći izmet svim vlasnicima pasa. Volonteri Udruge danas će ih dijeliti na promenadi, 18. ožujka na Sjenjaku i u Donjem gradu, a nakon toga vrećice će se moći dobiti u Azilu u Nemetinu te u svim veterinarskim stanicama.



Gradonačelnik Vrkić najavio je kako će se uskoro donijeti odluka o zabrani uvođenja pasa na svih 105 postojećih dječjih igrališta na području grada, uključujući i sva buduća planirana igrališta. Pozvao je građane na razvijanje klime odgovornosti, kako vlasnika pasa tako i ostalih građana, jer samo zajedno možemo održavati javne površine čistima.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
emerita
Offline
Ukupno postova: 21
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.03.2017. 13:45 
Naslov:  Re: Grad uskoro zabranjuje uvođenje pasa na sva dječja igrališta na području Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

da nam je češće tih izbora ,
otkad ja kukam da nam se ogradi ovo jedinstveno dječje donjogradsko igralište ispred bolnice , jer onaj znak-zabranjeno za pse - služi samo psima za .....

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: