Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



MORH objavio poziv za uvođenje u vojnu evidenciju u 2017. godini!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.03.2017. 14:28 
Naslov:  MORH objavio poziv za uvođenje u vojnu evidenciju u 2017. godini!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministarstvo obrane na svojim je mrežnim stranicama objavilo poziv svim muškarcima rođenima 1999. godine radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju. Upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljanine – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Osim hrvatskih državljana rođenih 1999. godine, MORH poziva i starija godišta koji do sada nisu uvedeni u vojnu evidenciju da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Svi pozvani obvezni su se odazvati, a eventualnu spriječenost osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji opravdati područnom odsjeku za poslove obrane.
Prilikom uvođenja u vojnu evidenciju pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Područni odsjek za poslove obrane u Osijeku nalazi se u Parku Kneza Branimira 5, a uvođenje u evidenciju održavat će se od 20. do 24. ožujka 2017.

Detaljan plan uvođenja novaka u vojnu evidenciju za cijelu Hrvatsku možete pogledati u prilogu.







Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: