Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Spaljen fašnik Karašicke republike

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.02.2017. 14:26 
Naslov:  Spaljen fašnik Karašicke republike
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Spaljivanjem fašnika u subotu, 25. veljače završena je fašnička Karašicka republika Belišća i Valpova koja je tjedan dana vladala nad dotičnim gradovima. Spaljeni fašnik imao je oblik suprotstavljenih glava te simbolizirao nesuradnju dvaju spojenih gradova.

Tjedan dana vladavine Karašicke republike obilježila su razna događanja, od pub kvizova u Belišću i Valpovu odnosno dvoboja u poznavanju susjednog grada (kojeg su dobili Belišćani, odnosno ekipa Župa Jukići) do besplatnog prijevoza iz jednog u drugi grad i turističkog vođenja Belišćana po Valpovu i Valpovčana po Belišću. Svih tjedan dana putem službenog Facebook kanala, republika je donosila brojne nove zakone i uspostavljala razna ministarstva. Fašnička manifestacija je doživjela svoj vrhunac u subotu, 25. veljače, na ledini između Belišća i Valpova gdje je održan rock koncert Bikini Motela, Stray Roundsa i Revolucije. Udruga Slama Land Art napravila je slamnati fašnik u obliku covera albuma Pink Floyda – The Division Bell. Spontano, od mreže koja je obavijala balu slame, napravljena je odbojkaša mreža koja je slučajno postavljena točno između dvaju suprostavljenih glava. Mreža koja spaja dva grada upravo je Karašicka republika. Uz izvođenje republičke himne koju izvodi Žabaraberi Band Aid, Grofmannica Ivanović privremeno je ukinula Karašicku republiku.



Spaljivanjem dvaju suprotstavljenih glava koje simboliziraju slabu suradnju Belišćana i Valpovčana, republika je poslala poruku svima da se pridruže u izgradnji dobrosusjedskih odnosa, od pojedinaca do institucija. Organizatori se zahvaljuju svima koji su pomogli i došli na razna događanja te najavljaju ponovno organiziranje Karašicke republike s time da naglašavaju kako im fašnik neće biti jedino druženje, već planiraju i razne druge kulturne i sportske manifestacije.







Tekst i foto: Mislav Matišić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: